У Раді спростували заяви про те, що Telegram заблокував чат-боти ГУР та СБУ через критику з боку української влади
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді спростували заяви про те, що Telegram заблокував чат-боти ГУР та СБУ через критику з боку української влади

Ярослав Юрчишин
Джерело:  online.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин прокоментував блокування Телеграмом українських чат-ботів.

Юрчишин прокоментував блокування Телеграмом українських чат-ботів

Юрчишин зазначив, що одразу ж після блокування, низка реальних акаунтів і ще більше ботів почали намагатися пояснити це критикою Телеграму з боку української влади щодо відсутності співпраці з мережею у боротьбі з російською пропагандою.

Дивний приклад стокгольмського синдрому. Щось на зразок пояснення введення російських військ потребою захисту російськомовних.

Ярослав Юрчишин

Ярослав Юрчишин

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова

Він зазначив, що українській владі, зокрема і через залучення платформи Apple, вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в Телеграмі.

Звісно, це не сподобалося ФСБ і вони нагнули Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною. Перш за все з військовими діями. Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом "не варто було критикувати". Дуже легко прораховується, — написав Юрчишин.

Блокування чат-ботів в Телеграмі

Ввечері 28 квітня Telegram заблокував офіційні українські боти для передачі даних: боти ГУР, СБУ й Мінцифри, бот для відстеження “шахедів”, бот “єВорог” та інші.

Раніше Дуров повідомив, що заборонить застосувати боти, які збирають координати для нанесення ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства.

У ГУР зазначили, що блокування ботів “необґрунтоване” та суперечить правилам та публічним заявам керівництва Telegram.

Незважаючи на блокування нашого бота — ваші персональні дані в безпеці! Утім, попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних, — наголосили в ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?