У РФ помер геронтолог Хавінсон, який прогнозував тривалість життя Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ помер геронтолог Хавінсон, який прогнозував тривалість життя Путіна

Путін
Джерело:  online.ua

У Росії помер головний геронтолог Петербурга та директор інституту біорегуляції та геронтології, член-кореспондент академії наук РФ Володимир Хавінсон. Він отримував від Путіна нагороди за “уповільнення старіння”.

У РФ помер геронтолог Путіна

Хавінсон був директором Санкт-Петербурзького інституту біорегуляції та геронтології. У 2017 році Путін нагородив його орденом Дружби за розробку засобів, що нібито уповільнюють старіння.

Хавінсон винайшов сотні препаратів, доказовість яких подібна до гомеопатії: від хвороб печінки — білки з печінки, від хвороби сітківки — витяжки з очей тварин.

Доктор медичних наук, президент Товариства фахівців доказової медицини Василь Власов вважає, що головною ідеєю Хавінсона було отримати багато грошей.

Один із таких механізмів — це експлуатувати ідею про те, що можна змінити старіння. У країні зі старіючої бюрократією, у країні зі старіючим керівництвом інтерес до ідей лікування старіння дуже великий. Кривавий кат Сталін, він теж інвестував гроші в профілактику старіння.

У мережі жартівливо відреагували на цю новину, поцікавившись, “скільки протягне пацієнт, якщо експерт із довголіття протягнув 77 років? За такої кількості двійників це не має значення”.

Хавінсон передбачав тривалість життя Путіна

У 2017 році Хавінсон зробив прогноз, що президент РФ Володимир Путін, який перебуває на посаді з 2000 року, може продовжувати виконувати свої обов'язки ще мінімум 20 років.

З огляду на його минуле (активні заняття спортом), правильний спосіб життя, військове виховання, дотримання дієти, наскільки я знаю, та заняття фізкультурою – його потенціал дуже високий. Потенціал Путіна блискучий. Це десятки років. Двадцять років – мінімум, – заявляв Хавінсон.

При цьому він обмовився, що його прогноз є нібито незалежним, а не тому, що лікар «когось боїться». Просто Путін, за словами Хавінсона, є “взірцем”. Нагадаємо, Путіну у жовтні 2023 виповнився 71 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?