У російській Якутії розбився літак Ан-3
Категорія
Події
Дата публікації

У російській Якутії розбився літак Ан-3

У російській Якутії розбився літак Ан-3
Джерело:  online.ua

13 жовтня в Олекмінському районі РФ розбився легкий багатоцільовий літак Ан-3 АК "Борус". Внаслідок аварії ліквідувався один із пасажирів.

Головні тези:

  • У російській Якутії сталася аварія літака Ан-3 компанії “Борус”, де під час аварійної посадки загинув один пасажир.
  • За попередніми даними, причиною аварії стала відмова двигуна, що стало причиною катастрофи в трибор'ї літака.
  • Літак Ан-3, який вироблявся в Омську, славиться як версія вантажопасажирського літака Ан-2 та володіє одним турбогвинтовим двигуном.
  • Окрім цього, у Росії стався ще один авіаційний інцидент, коли розбився військовий літак Як-130 у Калмикії.

Що відомо про аварію літака РФ

Як повідомляє управління Міністерства з надзвичайних справ республіки Саха (Якутія), літак здійснив аварійну посадку за 1,5 кілометра від міста Олекмінськ.

На борту перебували п'ятеро людей — троє членів екіпажу та двоє пасажирів.

Фото — росЗМІ

За попередніми даними, причиною аварії стала відмова двигуна. Літак виконував рейс Олекмінськ — Залізногірськ, але після технічної несправності пілот намагався повернутися до аеропорту вильоту, однак не зміг, і судно впало неподалік міста.

Місцеві ЗМІ припускають, що пасажирами могли бути підрядники золотодобувної компанії.

Ан-3 — версія вантажопасажирського літака Ан-2, відомого як "Кукурузник", оснащена одним турбогвинтовим двигуном. Літак виробляли в Омську на виробничому об'єднанні "Політ" у 2000-2009 роки, загалом було випущено 25 машин.

У Калмикії РФ розбився військовий літак Як-130

Навчально-тренувальний літак Як-130 упав на кордоні між Калмикією та Волгоградською областю, пілот катапультувався, — пишуть росЗМІ.

За даними російських пропагандистів, інцидент стався сьогодні близько 5 ранку.

Борт летів аеродромом у Волгоградській області. Пілоти зуміли катапультуватися, зараз вони перебувають у шпиталі.

Попередньо причиною аварії стала відмова техніки.

У Росії ці літаки входять до складу тренувальних авіаполків повітряно-космічних сил і використовуються для практичної підготовки льотчиків.

Реактивний двомоторний Як-130 може, зокрема, використовуватися для підготовки пілотів в умовах, наближених до бойової ситуації, з умовним або реальним застосуванням озброєння типу "повітря — повітря" та "повітря — земля".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?