У російському Курську пролунали потужні вибухи — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У російському Курську пролунали потужні вибухи — відео

У російському Курську пролунали потужні вибухи — відео
Джерело:  online.ua

Вночі 30 липня в Курську РФ пролунали потужні вибухи. Згодом місцева влада заявила про нібито відбиту ракетну атаку.

Головні тези:

 

  • Місцева влада повідомила про знищення нібито чотирьох ракет в небі над Курською областю, а також про атаку дронів, яка відбулася раніше.
  • Раніше операцію у Курську провели бійці Центру спеціальних операцій “А” СБУ спільно з іншими складовими Сил оборони.
  • Українські військові наголошують, що заходи з підриву військово-економічного потенціалу російського ворога триватимуть до припинення війни.

Що відомо про вибухи в Курську

Місцеві жителі зазначають, що в небі над Курськом було чути вибух і видно яскравий спалах. Від гучного звуку у кількох районах у автомобілів на місцях для паркування спрацювала сигналізація.

Т.в.о. губернатора регіону Олексій Смирнов пізніше повідомив про ракетну небезпеку в Курській області та попросив жителів не виходити на вулицю і перебувати в приміщеннях без вікон.

Вже вранці 30 липня Смирнов повідомив, що вночі нібито було знищено чотири ракети в небі над Жовтневим і Курчатовським районами Курської області. 

Атака дронів на Курщину: що відомо

28 липня ввечері в Курській області пролунали вибухи. Росіяни скаржилися на атаку дронів.

Зокрема губернатор Курської області Олексій Смірнов заявляв про "12 збитих українських безпілотників". Водночас у мережі розповсюджували відео з "прильотами" у Солнцевському та Прістенському районах.

Telegram-канали також уточнювали, що один із дронів ударив по підстанції.

Згодо Генштаб ЗСУ повідомив, що є інформація про роботу в Курській області систем протиповітряної оборони та вибухи в районах щонайменше чотирьох електропідстанцій.

Як результат, фіксуються перебої з електропостачанням у Понировському, Курському та Солнцевському районах Курської області.

Операцію провели бійці Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

У Генштабі наголосили, що промисловість РФ, яка працює на війну проти України, є законною ціллю. При цьому підстанції, по яких було завдано удару, забезпечують функціонування залізниці, якою окупанти перевозять озброєння та військову техніку.

Заходи щодо підриву військово-економічного потенціалу ворога триватимуть до припинення загарбниками збройної агресії проти українського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?