У російському Омську після вибуху спалахнув один з найбільших НПЗ — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У російському Омську після вибуху спалахнув один з найбільших НПЗ — відео

У російському Омську після вибуху спалахнув один з найбільших НПЗ — відео
Джерело:  online.ua

На Омському нафтопереробному заводі "Газпром нафта" в Росії стався вибух і виникла пожежа 26 серпня. Площа займання становить 1000 квадратних метрів.

Головні тези:

  • В Омську на НПЗ стався вибух і пожежа на установці АВТ-11, що призвело до загоряння технологічного обладнання на площі 1000 кв. м.
  • Омський нафтопереробний завод - одне з найбільших підприємств нафтопереробки Росії, що виробляє широкий спектр нафтопродуктів для внутрішнього ринку та армії.
  • Попередні пожежі на російських НПЗ свідчать про загрозу для енергетичної і промислової інфраструктури країни.

Що відомо про пожежу на НПЗ в Омську

Як повідомляють росЗМІ, попередньо, стався сильний вибух та загоряння на установці АВТ-11. Місцеві зазначають, що вибух було чути у кількох районах міста.

Автоматичною системою безпеки заводу зафіксовано загоряння технологічного обладнання. Засоби автоматизованого пожежогасіння, що спрацювали, і пожежна служба оперативно локалізують загоряння, — повідомили на заводі.

Омський нафтопереробний завод — одне з найбільших підприємств нафтопереробки Росії, яке розташоване в місті Омську і належить компанії "Газпром нафта". На заводі працює 3600 людей.

Завод випускає близько 50 видів нафтопродуктів: високооктанові бензини, дизельне та суднове паливо, авіагас, бітум, побутовий газ, технічну сірку та іншу продукцію для російської армії.

Виробничі потужності заводу — 21,6 млн тонн нафти на рік і 1,2 млн тонн стабільного газового конденсату. Глибина переробки на підприємстві досягає 100%, вихід світлих нафтопродуктів — понад 80%.

Попередні пожежі на російських НПЗ

У ніч на 18 серпня в результаті операції ГУР МОУ було уражено нафтобазу «ФДКУ комбінат «Кавказ» в районі н. п. Пролетарськ Ростовської обл., РФ.

Згадана нафтобаза працювала на ворожий ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ, — нагадали в ГУР.

Джерела в українській розвідці підтвердили, що атака була здійснена за допомогою дронів-камікадзе українського виробництва.

На місці внаслідок атаки виникла спалахнула пожежа, яка триває і досі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?