У Росії девʼятеро мобілізованих вʼязнів втекли з військового полігону
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії девʼятеро мобілізованих вʼязнів втекли з військового полігону

У Росії девʼятеро мобілізованих вʼязнів втекли з військового полігону
Джерело:  online.ua

Дев'ятеро ув'язнених, які підписали контракти з Міноборони Росії, втекли з полігону в Корочанському районі Бєлгородської області. 

Головні тези:

  • Дев'ятеро ув'язнених втекли з військового полігону в Росії, порушивши контракти з Міноборони.
  • Тікають в'язні, які були ув'язнені за важкі злочини, серед яких вбивства та нанесення тілесних пошкоджень.
  • Практика вербування ув'язнених для війни започаткована в Росії Євгеном Пригожиним.

У РФ тікають вʼязні, які підписали контракти з Міноборони

Як зазначається, відповідно до орієнтування, яке надійшло до відділень поліції Росії, двоє з ув'язнених-утікачів сиділи за вбивство, троє — за нанесення тяжких тілесних пошкоджень, третій — за незаконне позбавлення волі. Решта — за більш м'якими статтями. 

Втікачів звати Едуард Арутунян, Ігор Болонін, Павло Мігунов, Денис Мустяков, Роман Сір і Микола Багров, Олексій Грязютін, Олександр Іванов і Олександр Касаткін.

Втекли ув'язнені 26 і 27 липня. В орієнтуванні йдеться про те, що, ймовірно, вони можуть перебувати на території Бєлгорода або Шебекіно.

Яку кількість ув’язнених у РФ, яких завербували для війни проти України

У відомстві зауважили, що практику вербування ув’язнених для служби в Україні започаткував Євген Пригожин. Його ПВК завербувало понад 48 000 ув’язнених, понад 17 000 з яких згодом загинули в бою.

Хоча Євген Пригожин загинув в авіакатастрофі 23 серпня 2023 року, його приватна військова компанія пережила його, тепер нею керує його син Павло Пригожин, а командує Антон «Лотос» Єлізаров, — йдеться у повідомленні.

Британське оборонне відомство зауважує, що у травні 2023 року підрозділи ПВК «Вагнер» відійшли з лінії фронту в Україні.

На зміну їм прийшли чеченці та іррегулярні сили Добровольчого корпусу Міноборони Росії. В той час як Африканський корпус МО РФ замінив підрозділи «Вагнера» в Сирії та Лівії наприкінці 2023 року і на початку 2024 року відповідно. Тим не менш, «Вагнер» зберігає незалежне розгортання в Білорусі, Малі і Центральноафриканській Республіці, — зазначає британська розвідка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?