У Росії розмріялися про блокування YouTube
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розмріялися про блокування YouTube

YouTube
Джерело:  online.ua

У Росії хвалькувато заявили про підготовку заходів щодо уповільнення завантаження YouTube на стаціонарних комп'ютерах через нібито "антиросійську" політику сервісу.

Головні тези:

  • YouTube може стати об'єктом блокування у Росії.
  • Російська влада планує поетапно знижувати швидкість завантаження YouTube на стаціонарних комп'ютерах.
  • Наслідком може стати повне обмеження доступу до YouTube в Росії.

У Росії хочуть заблокувати YouTube

До кінця тижня швидкість завантаження YouTube на стаціонарних комп'ютерах може знизитися до 40%, а до кінця наступного — вже до 70%. Цей захід поки що стосується лише десктопної версії сервісу.

Про це повідомив голова комітету Держдуми РФ з інформаційної політики Олександр Хінштейн.

Деградація YouTube — вимушений крок, спрямований не проти російських користувачів, а проти адміністрації іноземного ресурсу, який, як і раніше, вважає, що може безкарно порушувати й ігнорувати наше законодавство.

Він зазначив, що подальша доля YouTube у Росії залежить "виключно від самого сервісу" і додав, що альтернативні майданчики у РФ "розвиваються зараз дуже активно".

Що відомо про блокування YouTube у Росії

У Росії 12 липня телекомунікаційна компанія "Ростелеком" попередила, що через технічні проблеми в роботі обладнання Google може уповільнитися робота YouTube.

Тоді російські пропагандисти повідомляли, що у вересні у Росії можуть повністю заблокувати YouTube.

Водночас прессекретар очільника Кремля Дмитро Пєсков запевнив, що російська влада не планує обмежувати доступ до YouTube.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?