У Ростові-на-Дону українських військовополонених хочуть засудити до 24 років колонії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Ростові-на-Дону українських військовополонених хочуть засудити до 24 років колонії

У Ростові-на-Дону українських військовополонених хочуть засудити до 24 років колонії
Джерело:  online.ua

Прокуратура російського Ростова-на-Дону вимагає від 16 до 24 років колонії для українських військовополонених. 

Головні тези:

  • Прокуратура Ростова-на-Дону вимагає від 16 до 24 років колонії для українських військовополонених, більшість з яких служили в «Азові».
  • Ув'язнені звинувачені у нібито “насильницькому захопленні влади” та участі в “терористичній організації”.
  • Один із українських військовополонених з “Азова” був вбитий у СІЗО Ростова-на-Дону внаслідок жорстокого побиття.
  • Суд неправомірно веде справу проти українських військовополонених, порушуючи їх права на об'єктивний та справедливий судовий процес.

РФ незаконно судить українських військовополонених

Як зазначає російське медіа “Медіазона”, судять девʼятьох жінок, більшість з яких були кухарями «Азову». Прокурор просить призначити їм від 16 до 19 років колонії. 

Ще 15 військовополоненим чоловікам, які в різний час служили в «Азові», росіяни вимагають від 16 до 24 років колонії. 

Військовополонених звинувачують у нібито “насильницькому захопленні влади”, участі в “терористичній організації” та проходженні навчання з метою здійснення “терористичної діяльності”.

Держобвинувачення вважає доведеним, що всі підсудні висловлювали «негативне ставлення до російськомовного населення», а також дотримувались «проукраїнських радикальних поглядів», — пише видання.

Усі 24 українці у різний час служили в «Азові». Деякі брали участь в обороні Маріуполя та «Азовсталі», інші на момент російського вторгнення вже залишили службу. Їх затримали у себе вдома або під час «фільтрації».

Також відомо, що кримінальну справу завели на території самопроголошеної ДНР, обвинувачені перебували в СІЗО Донецька. Після кількох слухань справу перенаправили до Ростова-на-Дону.

Росіяни вбили у СІЗО українського військовополоненого з "Азова" Іщенка

Українець Олександр Іщенко, який був водієм бригади "Азов" та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону через "закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом".

З заявою з цього приводу виступив заступник командира бригади НГУ "Азов" Святослав Паламар. За його словами, про вбивство повідомив судово-медичний експерт за результатами розтину.

Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в "Азов" 27 лютого 2022 року, – повідомив Святослав Паламар.

Окрім того, наголошується, що у вбитого Олександра Іщенка були виявлені множинні переломи ребер.

Шок та закрита тупа травма грудної клітки через "контакту з тупим предметом" призвели до смерті українського захисника в російському полоні в СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?