У шести районах Київщини є руйнування та пожежі через масовану атаку РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У шести районах Київщини є руйнування та пожежі через масовану атаку РФ

Руслан Кравченко
У шести районах Київщини є руйнування та пожежі через масовану атаку РФ

30 вересня армія РФ здійснила чергову масовану атаку ударними дронами на Київську область. Уламки збитих цілей та руйнування є в шести районах регіону.

Головні тези:

  • Армія РФ здійснила масовану атаку ударними дронами на Київську область, що призвело до руйнувань та пожеж у шести районах регіону.
  • У результаті протиповітряного бою збито 67 ударних дронів та одну керовану авіаційну ракету, але серед цивільних постраждалих немає.
  • У шести районах області були виявлені уламки збитих цілей, що спричинили загоряння трав'яного настилу, пожежу у приватному будинку та пошкодження цвинтаря.
  • Армія України відбилась від атаки взями за допомогою авіації, зенітних ракетних військ та підрозділів РЕБ.
  • Згідно з повідомленнями, ворожі БпЛА типу "Shahed" були запущені з російських міст, а відбивали напад сили Повітряних Сил та Сил оборони України.

Що відомо про наслідки атаки РФ на Київщину

Як повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, повітряна тривога тривала 7 годин. Під час відбиття атаки були знищені усі повітряні цілі.

Постраждалих серед цивільних немає, а влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не зафіксовано.

Проте уламки збитих цілей були виявлені в шести районах області.

Зокрема в п'яти районах внаслідок падіння уламків виникли загоряння трав'яного настилу та стерні. Також в одному із районів — сталась пожежа у приватному будинку, а в іншому — уламки пошкодили цвинтар.

Сили ППО збили 67 "шахедів" та ракету під час атаки РФ на Україну

У ніч на 30 вересня армія РФ атакувала Україну 3 ракетами різних типів та 73 "Шахедами".

Як зазначають військові, у результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 та 67 ворожих ударних БпЛА типу "Shahed" у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській та Миколаївській областях".

Повідомляється, що один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, ще три були локаційно втрачено у північних регіонах України внаслідок протидії РЕБ.

Один БпЛА залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота, — зазначили у ПС.

Повідомляється, що "Шахеди" загарбники запускали районів російських міст Курськ, Єйськ, Орел:

  • балістичну ракету "Іскандер-М" — із окупованого Криму

  • керовану авіаційну ракету Х-59/69 із повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області

  • протирадіолокаційну ракету Х-31П — із повітряного простору над акваторією Чорного моря.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?