У США перша група українських пілотів завершила навчання на F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

У США перша група українських пілотів завершила навчання на F-16

F-16
Джерело:  Politico

Перша група українських пілотів закінчила навчання на винищувачах F-16 на військовій базі в американському штаті Аризона.

Що відомо про навчання українських пілотів на F-16

Українські пілоти пройшли навчання на 162-й авіабазі Національної гвардії в Тусоні. Скільки точно з них уже закінчили курс підготовки — речниця не сказала через «обережність щодо їхньої безпеки».

Наразі льотчики Військово-повітряних сил України прямують до Європи для додаткового навчання.

Українські військові пілоти й техніки вже проходять навчання у США, Британії, Франції, Данії та Румунії. Очікується, що Україна матиме перші шість винищувачів F-16 і 12 підготовлених пілотів уже влітку 2024 року.

Усього Україна отримає понад 60 F-16 від Норвегії, Данії, Нідерландів та Бельгії.

F-16 можуть полегшити життя ЗСУ

Експерти звертають увагу на те, що F-16 здатен літати зі швидкістю понад 2 М (близько 1500 миль/год) і працювати на висоті до 50 тис футів.

Також західний винищувач може похизуватися бойовим радіусом приблизно 340 миль із внутрішнім запасом палива і перегінною дальністю понад 2 тис миль із зовнішніми баками.

Окрім того, ці літаки оснащені модернізованими радіолокаційними станціями, до прикладу AN/APG-66. Вони мають можливість відстежувати цілі як у повітрі, так і на землі на відстані понад 60 миль.

Для того, щоб F-16 були ефективними, Україні необхідно створити та підтримувати розгалужену інфраструктуру підтримки та логістики, — заявив Newsweek полковник Морської піхоти США у відставці Марк Канчіан.

Він також попередив, що поява F-16 не призведе до негайної зміни ситуації, однак ЗСУ дійсно буде легше вести бойові дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?