У Токіо в аеропорту загорівся пасажирський літак — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Токіо в аеропорту загорівся пасажирський літак — відео

Літак
Джерело:  NHK

В аеропорту Ханеда у столиці Японії Токіо 2 січня на злітно-посадковій смузі загорівся літак авіакомпанії Japan Airlines. Майже 400 пасажирів та екіпаж, які перебували на борту, евакуювали.

Що відомо про пожежу в аеропорту в Токіо

Як повідомляє NHK, літак A350 виконував рейс з острова Хоккайдо до Міжнародного аеропорту Токіо.

На кадрах видно, як він рухається, а потім спалахує великою вогняною кулею. Japan Airlines повідомила, що після приземлення літак зіткнувся з літаком берегової охорони Японії.

Попередньо йдеться про літак, що прибув до аеропорту Ханеда з Нового аеропорту Тітосе (New Chitose Airport) рейсом 516JAL.

NHK із посиланням на авіакомпанію повідомляє, що усіх людей, що перебували на борту — 367 пасажирів, ще 12 членів екіпажу — евакуювали.

Суспільний мовник Японії із посиланням на Міністерство землі та транспорту Японії повідомляє, що пасажирський літак, ймовірно, зіткнувся з літаком берегової охорони, що і стало причиною пожежі.

За даними японських ЗМІ, берегова охорона підтвердила факт зіткнення свого літака з пасажирським літаком JAL. Попередньо на борту літака берегової охорони перебувало шестеро людей, капітану вдалося врятуватися, інші п'ятеро — наразі вважаються зниклими безвісти.

У Японії сталось більше 100 землетрусів протягом 12 годин

У Японії протягом 12 годин було зафіксовано більше 100 землетрусів магнітудою від 2,9 до 7,6 балів.

Зазначається, що переважно сейсмічна активність фіксувалась в районі міста Ното в Ісікаві, де вранці 1 січня стався найбільш потужний землетрус.

Окремі землетруси, необов’язково пов’язані один з одним, також фіксувались у різних частинах Японії.

За наявною інформацією, внаслідок землетрусів загинули щонайменше 4 людини.

Один із загиблих - літній чоловік, на якого обвалилася будівля.

Президент США Джо Байден вже оголосив про готовність надати допомогу Японії у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?