У Трампа вже готуються до оскарження результатів виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа вже готуються до оскарження результатів виборів

Дональд Трамп
Джерело:  Reuters

На переконання представників передвиборчого штабу кандидата у президенти США Камали Гарріс, команда її опонента, республіканця Дональда Трампа вже готує підстави для оскарження виборів. 

Головні тези:

  • Команда Дональда Трампа готує підстави для оскарження результатів президентських виборів у США.
  • Республіканці звертаються до судів з клопотаннями щодо обмежень на доступ до голосування для запобігання фальсифікаціям.
  • Урядові представники та Демократична партія активно реагують на спроби обмежити процес голосування в штатах.
  • Стратегія республіканців націлена на підрив віри у систему та створення недовіри до виборчого процесу.
  • Експерти вбачають у таких діях спробу підірвати демократію та використовують усі можливі судові процедури для досягнення своїх цілей.

Що відомо про підготовку республіканців до оскарження результатів президентських виборів в США

Зокрема, наближені до Трампа республіканці звертаються до судів у різни штатах з клопотаннями щодо запровадження низки обмежень на допуск до голосування для нібито запобігання фальсифікаціям.

У той же час представники Демократичної партії звертаються до судів із проханнями забезпечити широкий доступ виборців до процесу голосування.

У Трампа намагаються через суди обмежити умови голосування на виборах в США
Дональд Трамп

Зокрема, в Аризоні, група адвокатів, створена радником Дональда Трампа Стівеном Міллером, просуває юридичну ініціативу щодо права суддям скасовувати результати виборів у разі виявлення помилок або порушень з боку представників місцевої влади.

Так, позов консервативної правозахисної групи America First Legal Foundation вимагає надання суду повноважень скасувати результати виборів та призначити нові тури голосування у двох округах Арізони.

Йдеться про округи, де кандидат від Демократичної партії, віце-президент Камала Гарріс, випереджає Трампа в опитуваннях з мінімальним відривом.

Що відомо про спроби республіканців обмежити процес голосування в інших штатах

У Мічігані республіканці звернулись до суду із метою перешкоджання доступу до реєстрації виборців державним установам.

У Трампа вимагають обмежити використання мобільних місць для голосування, таких як фургони, і запровадити жорсткіші правила перевірки бюлетенів, що надсилаються поштою.

У Неваді поплічники Трампа намагаються знайти і видалити зі списків виборців, осіб, що нібито не мають права голоса та іноземних громадян, хоча термін для систематичної перевірки списків виборців перед виборами вже минув.

У Пенсильванії республіканці намагаються запровадити суворі правила голосування поштою та обмежити можливість виборців виправляти помилки у своїх бюлетенях. 13 вересня республіканці здобули перемогу, коли вищий суд штату постановив, що бюлетені, надіслані поштою з неправильними датами, не будуть зараховані.

Національний комітет Республіканської партії заявив, що бере участь у понад 120 судових процесах в 26 штатах. На думку експертів, ця стратегія націлена на підрив віри у систему.

Планують посіяти недовіру до наших виборів і підірвати нашу демократію, щоб потім, коли вони програють, можна було кричати, що все нечесно, — зазначають у передвиборчому штабі Камали Гарріс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?