У Третій штурмовій бригаді поділилися подробицями контрнаступу ЗСУ на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

У Третій штурмовій бригаді поділилися подробицями контрнаступу ЗСУ на Харківщині

Третя штурмова
Джерело:  РБК Україна

Бійці Третьої штурмової бригади під час контрнаступу в Харківській області змогли деокупувати близько 2 кв км території. Такий прорив став несподіванкою для російських окупантів.

Головні тези:

  • Бійці Третьої штурмової бригади зуміли деокупувати 2 кв км території на Харківщині під час контрнаступу.
  • Під час атаки застосовано менше сил, ніж у ворога, але було ліквідовано 200 окупантів, що є важливим успіхом для українських військових.
  • Заступник командира бригади закликав українців активно долучатися до війни, а також вимагав змін в інформаційній політиці та підтримці цивільного населення.
  • Лише спільними зусиллями та активною участю громадян України можливо досягти перемоги у війні з РФ та забезпечити майбутнє країни.

Третя штурмова бригада веде контрнаступ на Харківщині

Про це заявив командир підрозділу "Терра" Третьої штурмової бригади Микола "Абдула" Волохов.

Він розповів, що ситуація у зоні відповідальності бійців Третьої штурмової у Харківській області продовжує залишатися напруженою. Причина в тому, що нещодавно бійці бригади провели контрнаступну операцію.

Звільнили добрий шматок української землі. Близько 2 квадратних кілометрів. У дуже критичному для ворога місці. І цим дали ворогові смачний дзвінкий ляпас. Тим, що змогли. Ворог не знав, що ми плануємо цю операцію, не був готовий.

За його словами, в ході атаки було застосовано у 2,5 менше сил, ніж у ворога на позиціях. Підтверджено 200 ліквідованих окупантів.

Тому, як зазначив командир підрозділу "Терра", ворог хоче помститися, проводить постійні штурми.

Він намагається накопичити бронетехніку та піхоту в районах, з яких можна швидко доїхати. Артилерія працює дуже активно. Ми своєю чергою не даємо артилерії часу.

Третя штурмова бригада контратакує на Харківщині

Третя штурмова бригада 22 серпня підтвердила, що наступає в Харківській області, й оприлюднила підсумки перших днів контратаки.

Унаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 км кв. Співвідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

У бригаді додали, що за чотири дні ворог втратив у живій силі три сотні осіб, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

Усім доведеться бути залученими до цієї війни — Жорін

Заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ, екскомандир полку “Азов” Максим Жорін в інтерв'ю Online.UA заявив, що особистий внесок кожного українця впливає на те, яким буде фінал війни РФ проти України.

На переконання Максима Жоріна, вкрай важливо, щоб в Україні нарешті змінилася інформаційна політика, а цивільному населенню почали пояснювати, як розвивається ситуація насправді.

Треба перестати просто обіцяти х*йню. Все. Не треба нічого обіцяти. Треба говорити, що робити. Треба налаштувати людей, працювати, займатися тим, що сьогодні потрібно. Треба у людини сформувати думку, що завтра все не закінчиться. Не можна просто лягти сьогодні поспати і завтра прокинутися з перемогою. З перемогою ти прокинешся тільки тоді, коли своїми руками її будеш робити і до неї дотягнешся.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?