У Венесуелі почалися багатотисячні протести після перемоги Мадуро на виборах — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Венесуелі почалися багатотисячні протести після перемоги Мадуро на виборах — відео

У Венесуелі почалися багатотисячні протести після перемоги Мадуро на виборах — відео
Джерело:  AP

У Венесуелі тисячі людей вийшли на протест після результатів президентських виборів, на яких переможцем оголосили Ніколаса Мадуро. Для нього це вже третій термін.

Головні тези:

 

  • Масові акції протестувальників викликали застосування сльозогінного газу та конфлікти з поліцією.
  • Ніколас Мадуро переміг на виборах, що викликало обурення опозиції.
  • Мадуро звинувачується в проведенні недемократичних виборів і сприянні країни у бідність, не дивлячись на нафтові ресурси країни.

У Венесуелі масові протести після оголошення результатів виборів

Після того, як Національна виборча рада, яка є лояльною до правлячої партії Мадуро, оголосила, що він виграв третій термін, розлючені протестувальники почали маршувати вулицями Каракаса та інших міст Венесуели.

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників. Деякі з них кидали в поліцейських каміння та інші предмети.

У той час Мадуро заявив, що у Венесуелі "знову намагаються здійснити державний переворот фашистського та контрреволюційного характеру".

Деякі протестувальники також намагалися заблокувати автомагістралі, в тому числі ту, яка з’єднує столицю з портовим містом, де знаходиться головний міжнародний аеропорт країни.

Міністр оборони Володимир Падріно Лопес заявив, що через протести поранень дістали 23 військовослужбовці Венесуели. Кількість постраждалих з боку протестувальників невідома.

Мадуро втретє переміг на виборах президента

29 липня президента Венесуели Ніколаса Мадуро оголосили переможцем на президентських виборах, попри звинувачення опозиції у порушеннях під час виборів.

За даними Національної виборчої ради, Мадуро набрав 51% голосів виборців, а кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес — 44%

Мадуро перебуває в ізоляції від західних країн і є обʼєктом санкцій з боку США. Його звинувачують у проведенні недемократичних виборів, а також у намаганні занурити країну в бідність, попри її нафтові багатства. Окрім цього, він неодноразово заявляв про свою підтримку Росії та звинувачував США у вторгненні в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?