У в’язницях РФ стратили понад 100 українських полонених — Офіс Генпрокурора
Категорія
Україна
Дата публікації

У в’язницях РФ стратили понад 100 українських полонених — Офіс Генпрокурора

В'язниця РФ
Джерело:  Укрінформ

Слідчі Міжнародного кримінального суду (МКС) у співпраці з українськими колегами розслідують факти тортур та нелюдського поводження з українськими військовополоненими у місцях їх утримання на території Росії.

Головні тези:

  • Розслідування МКС та української прокуратури підтверджують факти насильства та злочинів, які були вчинені у російських в'язницях по відношенню до українських військових.
  • Керівник Департаменту війни ОГП Юрій Бєлоусов заявив, що розслідування військових злочинів РФ є пріоритетним завданням.
  • Воєнні злочини РФ не є випадковими інцидентами, а частиною стратегії російського режиму.

РФ стратила у своїх в’язницях 110 українських військових

Катування українських полонених у російських в’язницях стають системними і свідчать про те, що це невід’ємна складова політики РФ. Про це повідомив очільник Департаменту війни Офісу генпрокурора України, колишній правозахисник Юрій Бєлоусов.

У нас є окремий підрозділ, який займається саме цим напрямком. Питання лише часу, коли ці особи потраплять у наші руки.

Юрій Бєлоусов

Юрій Бєлоусов

Очільник Департаменту війни ОГП

Також, за його словами, у місцях несвободи росіяни стратили понад 110 українських військових.

Розслідувати, дійсно, складно, бо ми не маємо доступу до території, а іноді й до тіл загиблих. Але є різні технології, які дозволяють нам максимально задокументувати, що відбулося, навіть не маючи доступу — заявив Юрій Бєлоусов.

Командири РФ наказали обезголовити бійця ЗСУ на Донеччині — Костін

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про свавілля російських командирів, які наказали обезголовити українського воїна на Донеччині.

Генпрокуратура отримала інформацію, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх з нелюдською жорстокістю — шляхом обезголовлення.

Злочин вчинено на Донеччині. Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму.

Андрій Костін

Андрій Костін

Генеральний прокурор

Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?