У ВМС назвали наслідки ударів ЗСУ по російському флоту
Категорія
Україна
Дата публікації

У ВМС назвали наслідки ударів ЗСУ по російському флоту

флот

Російський флот зараз перебуває в обороні. Окупанти заховали кораблі на своїх базах.

Що відомо про стан флоту РФ

Про це в ефірі телемарафону розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук. Він зауважив, що ситуація більш-менш стабільна після знищення "Сергія Котова".

Наразі можна фіксувати відсутність виходів у море. Речник зауважив, що було кілька дуже короткочасних подібних акцій, втім, вони мали більш демонстраційний характер. Адже фактично на пів дня вийти недалеко від берега й повернутися в пункт базування — назвати повноцінним виходом не можна.

Зараз ворог фактично перебуває в обороні, заховався на своїх базах, здебільшого це пункт базування у військово-морській базі Новоросійськ. Там вони навіть вхід закрили боновими загородженнями, — зауважив Плетенчук.

Водночас додав, що ця ситуація колись має змінитися. Тому не варто розраховувати, що ми більше не побачимо російські кораблі в морі.

Цікаво, що зараз там перебувають тільки два патрульних невеликих кораблі морської охорони ФСБ, хоча до цього навіть вони не виходили.

Гуменюк розповіла про втрати Чорноморського флоту

У Силах оборони Півдня відзвітували, що лише за березень окупанти втратили сторожовий корабель "Сергій Котов", а ще 4 судна пошкоджено. Зокрема:

  • ВДК "Костянтин Ольшанський",

  • Розвідувальний корабель "Іван Хурс",

  • ВДК "Ямал" і "Азов".

Це дуже суттєво відбилося на моряках росіян. це дуже потужний ляпас по гордості російського флоту. По-друге, це суттєвий удар по логістиці ворога і по його, відповідно, розвідувальних здатностях, — підкреслила Наталія Гуменюк.

Пояснила, уражено кораблі, які були спрямовані саме на таку роботу. Додала, що для окупантів є суттєвою загальна кількісна втрата. Під час повномасштабної війни росіяни потужно зазнають втрат там, де з самого початку заявили про своє "абсолютне панування".

Зараз ми бачимо, що для них панування в Чорному морі не є порядком денним. Вони більше окопуються, якби там можна було рити окопи, — зауважила Гуменюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?