У Харкові офіційно відкривають нову підземну школу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові офіційно відкривають нову підземну школу

школа
Джерело:  24 канал

В Харкові днями відкриється перша підземна школа, яка побудована з нуля. В закладі зможуть навчатися майже 900 дітей.

Що відомо про відкриття підземної школи у Харкові

Це перша школа, яка була побудована під землею, а не відкрита на майданчиках, що вже існували у метрополітені. Будівництво її було доволі важким, адже потребувало отримання багатьох дозвільних документів.

Школа була побудована впродовж пів року. Вартість об'єкта складає 58,8 мільйона гривень.

В новому навчальному закладі є 20 сучасних кабінетів, в яких навчатимуться діти. Кімнати настільки світлі та затишні, що не має відчуття, що вони розташовані під землею.

Новий навчальний заклад відвідав Харківський міський голова Ігор Терехов, який наголосив, що в ньому зараз вже немає жодного вільного місця. На наступний навчальний рік в підземній школі також всі місця зайняті.

Тому нам потрібно будувати такі школи. Також нам потрібна сучасна ППО, щоб не будувати такі школи. Дуже важливо, щоб наші діти мали можливість навчатися у нормальних, справжніх школах, і ми не були змушені будувати підземні.

Ігор Терехов

Ігор Терехов

Мер Харкова

Як на підземну школу реагують за кордоном

Також навчальний заклад відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єгер. Він підкреслив, що Харків перебуває під постійними обстрілами російської армії, яка знищує, руйнує цивільну інфраструктуру, приватні будинки.

Росія тероризує сім'ї і дітей. Я думаю, її намір зрозумілий: Росія хоче перетворити Харків на місто-привид. Вона боїться Харкова, бо насправді місто є для Росії символом української незалежності і свободи. Саме тому Харків має для Німеччини особливе значення, і тому ми будемо дбати також нього. Хоробрість цього міста вражає нас усіх, — наголосив посол.

Він додав, що харків'яни мають право жити в мирі, діти Харкова — безперешкодно ходити до школи, а місто Харків має право на безпеку і нормальність.

Також Німеччина активно долучається до відбудови Харкова та області, допомагає у відновленні об'єктів інфраструктури, надає ресурси для підсилення протиповітряної оборони загалом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?