У Харкові затримано агента ФСБ — коригував ракетно-дронові удари РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові затримано агента ФСБ — коригував ракетно-дронові удари РФ

СБУ
СБУ

Служба безпеки затримала у Харкові ще одного агента ФСБ — 33-річного будівельника, який коригував удари рашистів по українських військах, що обороняють місто. Під загрозою вогневого ураження були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Головні тези:

  • У Харкові затриманий агент ФСБ, який коригував ракетно-дронові удари РФ проти українських військ.
  • Зловмисник намагався передати російським окупантам координати військових об'єктів у Харкові.
  • СБУ викрила агента під час виконання нового завдання від ФСБ, вилучивши докази його діяльності.
  • Дії затриманого агента класифіковані як державна зрада в умовах воєнного стану, йому загрожує довічне позбавлення волі.
  • Підтримано безпеку та обороноздатність України завдяки успішній контррозвідці СБУ, яка затримала ще одного агента ФСБ у Харкові.

СБУ викрила коригувальника ракетно-дронових ударів по оборонцях Харкова

Для наведення російських ракет в «обхід» ППО агент намагався виявити та передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ. Щоб встановити координати військових об’єктів зрадник обходив місцевість, де приховано фіксував розташування потенційних цілей.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму російському куратору у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Додатково зловмисник відстежував наслідки повітряних атак Росії на Харків. Для цього він отримував від ФСБ координати можливих «прильотів», а потім проводив там дорозвідку.

Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від ФСБ. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Що відомо про затриманого російського агента

Контррозвідка СБУ затримала інформатора ФСБ, який діяв у Донецькій та Сумській областях. Агент розвідував позиції українських військ та коригував повітряні удари окупантів.

Як повідомили в СБУ, найбільший інтерес ворога викликали локації Сил оборони на Покровському напрямку, одному з найгарячіших фронтів.

Агентом був 23-річний житель Покровська, якого завербували через так звану "медову пастку" на сайті знайомств. Представниця російської спецслужби запропонувала йому "ближче познайомитися" і доручила збирати інформацію, — повідомляє СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?