У ЗСУ пообіцяли армії РФ низку нових сюрпризів на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ пообіцяли армії РФ низку нових сюрпризів на Курщині

Військові ЗСУ
Джерело:  The Times

За словами українських військових, після важких боїв із окупаційною армією РФ на Донеччині наступ у Курській області був для них наче “приємна відпустка”.

Головні тези:

  • Українські військові відзначають успішний наступ на Курщині, після важких боїв на Донеччині.
  • ЗСУ продовжують розширювати підконтрольну зону на Курщині та готують нові сюрпризи для Росії.
  • Аналітики підтверджують обмежені успіхи українських військових, але підкреслюють сповільнення темпів наступу.
  • Кадри геолокації свідчать про контроль українськими військовими понад 1 тис. кв. км російської території та 93 населених пунктів в Курській області.
  • Командувач ЗСУ повідомив про перекидання військ РФ для зміцнення позицій до Курська, після ударів по мостах в районі українського наступу.

Що українські військові кажуть про наступ на Курщині

Порівняно з там, це як відпустка. Коли ми заїхали, у мене була посмішка, як на рекламі зубної пасти. Ми відчули ейфорію, полегшення, - зазначає у коментарі журналістам видання 30-річний Сергій, підрозділ якого перекинули з одного з міст на Донеччині для участі у наступі на Курщині.

За словами військового, наразі в районі Торецька ведуться бої за купу руїн, оскільки російські окупанти не залишили ні у місті, ні у прилеглих населених пунктах жодної вцілілої будівлі.

Іноді ми втрачали надто багато людей, борючись на відстані кількох метрів. Я не знаю, що буде з Покровськом, але він буде знищений в процесі. Вони борються за руїни, - підкреслює Сергій.

ЗСУ продовжують досягати успіхів у наступі на Курщині
Військові ЗСУ

На позиції в Торецьку, звідки зняли підрозділ Сергія, командування прислало резерви. Боєць вважає, що його перебування в Курській області ще не скоро закінчиться.

Ми будемо тут деякий час. Розширення лінії фронту означатиме, що Росії доведеться передислокувати сюди більше сил. Незабаром ми сподіваємося зробити їм ще кілька сюрпризів, - підкреслив Сергій.

Що кажуть аналітики стосовно наступу ЗСУ на Курщині

Аналітики з Інституту вивчення війни звертають увагу на обмежені успіхи українських військових на Курщині, однак зазначають, що темпи наступу сповільнюються.

Під контролем українських військ уже понад 1 тис 250 кв. км російської території і 93 населених пункти в Курській області.

Із посиланням на кадри геолокації станом на 19 серпня в ISW зазначають, що українські військові контролюють село Вишневка, приблизно за 14 км від кордону.

В міноборони країни-агресорки заявили про удари по позиціях ЗСУ в цьому районі, що може свідчити про мовчазне визнання успіхів українських військових.

Відомо, що Україна завдала ударів по мостах у цьому регіоні, можливо, намагаючись придушити спроби Росії протистояти їхньому вторгненню. Але командувач ЗСУ заявив, що Росія перекидає війська з інших напрямків до Курська, щоб зміцнити там свої позиції, - йдеться у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?