У ЗСУ спростували інформацію про прорив оборони армією РФ у Часовому Яру
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ спростували інформацію про прорив оборони армією РФ у Часовому Яру

Військовий ЗСУ
Джерело:  ЛІГА.net

За словами речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, окупаційна армія РФ не перетнула ключову лінію оборони українських військових у Часовому Яру на Донеччині.

Головні тези:

  • Українські військові спростували інформацію про прорив оборони армією РФ у Часовому Яру на Донеччині.
  • Окупаційна армія РФ не перетнула ключову лінію оборони в районі Часового Яру, зафіксовано лише активні рухи східніше від неї.
  • Бойові дії тривають в інших районах, де українські війська вже 47 разів вступали у бій із окупантами, відбито кілька атак та тривають оборонні дії.
  • З початку доби дії армії РФ зафіксовано в різних районах Донбасу, зокрема поблизу Куп'янська, Лимана, Серебрянського лісництва та інших.
  • Усі спроби наступу окупаційної армії РФ були відбиті, вторгнення не вдалося. Українські війська активно відстоюють свої позиції на фронті.

Що відбувається в районі Часового Яру

Зазначається, що у мережі було оприлюднено відео руху російських окупантів через зруйновані будівлі у Часовому Яру.

Волошин підкреслив, що відео зняте у мікрорайоні Канал, на схід від каналу Сіверський Донець — Донбас, де розташована ключова лінія оборони українських військових.

Окупанти не перетинали головної лінії оборони, проте активно просуваються на схід від нього у цьому мікрорайоні, — підкреслив речник ОСУВ “Хортиця”.

За твердженнями російських пропагандистських інформресурсів та воєнних блогерів, підрозділи окупаційної армії РФ нібито просунулися на 500 метрів у мікрорайоні.

Також поширювались заяви про нібито бої в районі Новий.

Волошин зазначив, що російські окупанти намагаються штурмувати ці райони, а також проводять атаки у напрямку Іванівського, Кліщіївки, Андріївки — на південний захід від Часового Яру.

Він додав, що під час штурмів армія РФ застосовує не лише піхотні підрозділи, а й танки та броньовані машини. 

Російська армія активізувала свої зусилля, однак успіхів не мала. Ворог активно проводить артилерійський вплив, авіаційні удари та застосовує дрони на околицях Часового Яру, — зазначив речник ОСУВ “Хортиця”.

Що кажуть у Генштабі щодо ситуації на фронті

За інформацією Генштабу, від початку доби українські військові вже 47 разів вступали у бій із підрозділами окупаційної армії РФ.

Зокрема, в районі Куп’янська зафіксовано 7 ворожих атак. Бойові дії тривають в районах Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

У напрямку Лимана російські окупанти також 7 разів намагались проводити атаки поблизу Торського, Тернів, Греківки та Невського. Наразі ще один бій триває в районі Серебрянського лісництва.

В районі Сіверська ворог намагався покращити тактичне положення і вибити українських військових з позицій поблизу Спірного, Івано-Дар’ївки та Верхньокам’янського.

У цих районах відбито 1 ворожу атаку і триває відбиття ще двох.

Від початку доби в районі Покровська російські окупанти 15 разів атакували поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новопокровського, Карлівки та Яснобродівки.

Вже відбито 6 ворожих атак. Ще тривають 9 боїв.

В районі Курахового відбито 9 спроб наступу окупаційної армії РФ поблизу Парасковіївки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Наразі триває ще один бій.

На решті напрямків ситуація змін не зазнала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?