У ЗСУ заявили про початок роботи F-16 на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ заявили про початок роботи F-16 на фронті

Українські F-16
Джерело:  Київ24

За словами офіцера 59-ї ОМБ ім. Якова Гандзюка Сергія Цехоцького, українські військові вже відчули підтримку збоку отриманих від партнерів винищувачів F-16 на передовій. 

Головні тези:

  • Українські військові вже відчули підтримку збоку отриманих від партнерів винищувачів F-16 на передовій.
  •  У літаках F-16 під час демонстрації було зняте певне обладнання, щоб уникнути можливого розголосу на користь злочинної армії РФ.
  • Секретність щодо потенціалу цих літаків має запобігти розумінню ворога їхніх можливостей та готовності до атак.
  • Правильне управління інформацією про F-16 допомагає стримувати ворога та наближати перемогу на фронті.
  • Україна застосовує тактику не розкриття повної картини бойового потенціалу F-16 для збереження стратегічної переваги.

Що відомо про залучення Україною F-16 для підтримки ЗСУ на фронті

В ефірі каналу Київ-24 Цехоцький зазначив, що F-16 вже працюють на передовій.

Так, відчули, подробиць не розповідаємо. Скажу так, сьогодні держава в особі керівництва навчилася не говорити передчасно ті речі, які не потрібно знати ворогу. І це дуже радує. Ворога постійно потрібно вводити в оману, перехитрювати, не давати йому навіть найменших натяків на те, що у нас є, і що ми будемо робити. Нехай очікує постійно "подарунків". І так скоріше ми наблизимо нашу перемогу, - підкреслив офіцер 59-ї ОМБ.

Україна не розкриває увесь бойовий потенціал отриманих F-16

За словами експерта з питань авіації, заступника директора української компанії виробників РЕБ Анатолія Храпчинського, у показаних керівництвом України F-16, отриманих від партнерів, було заздалегідь зняте певне обладнання, аби російські окупанти не змогли дізнатись про увесь потенціал цих літаків.

Насправді у тих літаків, які вчора показували, то там було знято деяке обладнання, що не дозволяє повністю оцінити характеристики цього літака. Додатково були поставлені деякі дуже цікаві речі, - пояснює аналітик.

Він підкреслив, що має місце певна секретність, аби ворог не зрозумів усі можливості цих літаків і не мав змоги певним чином підготуватись.

Це дуже правильно зроблено, щоб наші сусіди не розуміли до кінця, що саме може цей літак, і не були готові до певних можливостей цього літака, - переконаний Храпчинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?