Убивство поліцейського на Вінниччині. Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід
Категорія
Україна
Дата публікації

Убивство поліцейського на Вінниччині. Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід

Офіс Генерального прокурора
Підозрювані у вбивстві

Вінницький суд 22 квітня обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у вбивстві та замаху на поліцейських – тримання під вартою на два місяці без внесення застави. 

Запобіжний захід підозрюваному у вбивстві поліцейського

Офіс генпрокурора повідомив, що одному з підозрюваних у розстрілі поліцейських на Вінниччині суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Йдеться про військовослужбовця 1972 р.н. Йому інкриміновано:

  • вбивство і замах на життя поліцейських,

  • незаконне поводження зі зброєю,

  • дезертирство.

Нагадаємо, що раніше двом військовим — батьку та сину, — повідомили про підозри:

  • у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

  • у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Убивство поліцейського у Вінницькій області: що відомо

Близько 2 години ночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору.

Під час перевірки автомобіля двоє чоловіків відкрили вогонь по поліцейських — вбили 20-річного Максима Зарецького, поранили його напарника та втекли з місця події.

21 квітня правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?