Удар РФ по Дніпру. Зросла кількість загиблих внаслідок атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар РФ по Дніпру. Зросла кількість загиблих внаслідок атаки

Сергій Лисак / Дніпропетровська ОВА
Удар РФ по Дніпру. Зросла кількість загиблих внаслідок атаки

У лікарні в Дніпрі померла 60-річна жінка, яка дістала поранень під час атаки РФ на місто 3 липня. Загалом загинули шестеро людей.

Головні тези:

 

  • Удар по місту включав в себе ракети, дрони та іншу військову техніку, що призвело до пошкоджень і пожеж.
  • Українські ППО збили 11 повітряних цілей, включаючи керовані ракети та безпілотні літальні апарати РФ.
  • Президент України закликав до рішучості та використання сучасних систем ППО для захисту від подібних терористичних актів.

У Дніпрі зросла кількість загиблих внаслідок російської атаки

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, російські війська завдали комбінованого удару по Дніпру 3 липня — били ракетами і дронами.

Внаслідок атаки пошкоджений торговельний центр, також зайнялася пожежа біля одного з медзакладів.

Також цієї ночі знайшли тіло третьої загиблої під завалами багатоповерхівки в Дніпрі, в яку російська ракета влучила 28 червня.

В одному з підʼїздів зруйновані квартири з 8 по 11 поверхи, тож рятувальники вже кілька днів розбирають завали. Загалом від атаки загинули три людини, ще 12 дістали поранень.

Що відомо про удар РФ по Дніпру

Вранці 3 липня армія РФ атакувала Дніпро. У місті лунали вибухи, пошкоджень зазнав торговий центр. Повідомлялося, що щонайменше 4 людини загинули і 34 отримали поранення.

Згодом Повітряні сили уточнили, що росіяни завдали удару по Дніпропетровщині 3-ма крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К", 4-ма керованими авіаційними ракетами Х-59 та 5-ма ударними БпЛА типу "Shahed".

Українські сили ППО збили 11 повітряних цілей: 1 крилату ракету "Іскандер-К", 4 керовані авіаційні ракети Х-59, 5 ударних БпЛА "Shahed-131/136", 1 БпЛА ОТР "Орлан-10".

За словами президента України Володимира Зеленського, цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі — сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї.

Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору, — констатував Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?