Удар РФ по Охматдиту. Кислиця викрив брехню Лаврова та Небензі
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар РФ по Охматдиту. Кислиця викрив брехню Лаврова та Небензі

Охматдит
Джерело:  online.ua

Версія удару по київській дитячій лікарні Охматдит 8 липня, озвучена 17 липня міністром закордонних справ РФ, одіозним Сергієм Лавровим, не співпадає з версією представника Росії в ООН Василя Небензі.

Головні тези:

  • Спростування пропагандистської брехні щодо удару РФ по Охматдиту шляхом аргументованих доказів українським дипломатом Кислицею.
  • Показ чітких фотодоказів, що ракета Х-101 була умисно направлена на Охматдит Росією.
  • Нагадування про важливість розкриття правди та відповідальності за вчинені злочини перед міжнародними спільнотами.

Росія забрехалася про удар по Охматдиту

Про цинічну російську брехню заявив постпред України в ООН Сергій Кислиця у соцмережі X.

Ще в лютому 2022 року на засіданнях Радбезу я радив Нєбєнзі частіше набирати свого шефа у Москві та звіряти з ним свої побрехеньки у НЙ.

Сергій Кислиця

Сергій Кислиця

Постпред України в ООН

Український дипломат нагадав, що 9 липня на засіданні Радбезу ООН Небензя заявив.

На розміщених українськими користувачами інтернету відеороликах …. видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо ні з чим сплутати по характерному оперенню, що чітко розрізняється, та іншим характеристикам.

Потім Кислиця процитував заяву Лаврова, яку розповсюдили російські пропагандистські ресурси в інтернеті. “Ось, нещодавно, коли ми завдавали ударів по військовій і пов'язаній з військовим блоком енергетичній інфраструктурі одна з цих ракет була збита українською протиповітряною системою …. і уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь у Києві "Охматдит", — сказав Лавров.

Так що там про "характерне оперення" самотньої ракети? Може, Оруелл про таке також писав, васілій? — зіронізував Кислиця.

Кислиця спростував пропагандистську брехню Росії про удар по “Охматдиту”

Перед Кислицею на засіданні Радбезу виступав представник Росії, який розповідав відверту брехню, щоб приховати черговий злочин своєї країни й перекласти відповідальність. Він намагався переконати, що в тому, що сталося, нібито "винна Україна".

Сергій Кислиця зауважив, що постійний представник країни-агресорки в ООН Васілій Небензя вже просякнутий кров'ю. 8 липня Росія умисно атакувала найбільш вразливу категорію людей у будь-якому суспільстві — дітей з раком.

Кислиця зазначив, що "Охматдит" у Києві є найбільшим медичним закладом в країні, який лікує хворих на рак дітей. Там проходять лікування дітки з усього світу. Також сам медичний заклад є унікальним у системі меддопомоги.

Український дипломат навів чіткі та аргументовані докази, що Росія прицільно атакувала "Охматдит" ракетою Х-101. Зокрема, він показав слайд, який демонструє траєкторію польоту ракети.

Також він показав фотографії залишків ракети, які були знайдені після удару. Аналіз слідчих СБУ та поліції свідчить, що окремі об'єкти є компонентами ракети типу повітря-земля Х-101. Також є частина серійного коду, яка демонструє, що це саме російська ракета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?