Удар РФ по Охматдиту. В Естонії зібрали 60 тис євро на відновлення лікарні
Категорія
Світ
Дата публікації

Удар РФ по Охматдиту. В Естонії зібрали 60 тис євро на відновлення лікарні

Охматдит
Джерело:  ERR

Фонд допомоги Талліннської дитячої лікарні зібрав цільову пожертву від жителів Естонії на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, зруйнованої ударом російської ракети 8 липня. Вже є 60 тис євро, збір триває.

Головні тези:

  • Фонд підтримки Талліннської дитячої лікарні зібрав 60 тис євро на відновлення української дитячої лікарні "Охматдит".
  • Посол України в Естонії висловив подяку жителям країни за підтримку в зборі пожертв для "Охматдиту".
  • Громадські активісти та організації продовжать допомагати у відновленні лікарні та наданні підтримки онкохворим дітям в Україні.

Естонці збирають кошти на відновлення Охматдиту

Благодійна організація "Фонд підтримки Талліннської дитячої лікарні" вирішила надати підтримку київській дитячій лікарні "Охматдит", яка постраждала після ракетного удару РФ. Збір коштів розпочався одразу після повідомлення про трагедію.

17 липня фонд заявив, що готовий розпорядитися зібраними коштами — для допомоги лікарні "Охматдит" до фонду цільовим чином надійшло 60 тис євро.

За словами керівника Фонду підтримки Талліннської дитячої лікарні Інни Крамер, сума не є остаточною. Збір пожертв буде продовжено, доки київська лікарня цього потребує.

Цілком зрозуміло, що люди там зараз надто зайняті, щоб складати якісь списки, але сьогодні (17 липня, — ред.) ми зустрінемося з (громадською активісткою, — ред.) Інною Караульщиковою, яка щойно приїхала з Києва і постійно була на зв'язку з директором медичної частини цієї лікарні, — вона розповість точніше, що їм особливо потрібно. Я сподіваюся, що ми одразу складемо якийсь список.

За її словами вже можна щось купувати та відправляти в "Охматдит". Караульщикова, яка здійснює зв'язок між Фондом та київською лікарнею "Охматдит", є засновницею недохідного об'єднання "Лелека", що допомагає українським біженцям в Естонії, а також цивільному населенню в Україні.

На цей час я чекаю на список обладнання, яке в першу чергу необхідне, після чого я передаю цей список фонду, і далі вже починається робота в цьому напрямку. Зараз йде дуже багато паралельних процесів. Необхідно відновити по максимуму роботу відділень ("Охматдиту", — ред.), щоб можна було прийняти дітей, бо їм не можна переривати курси лікування.

Посол України в Естонії Максим Кононенко наголосив, що пожертви до Фонду Талліннської дитячої лікарні можуть повернути хворим дітям України надію. Він також висловив подяку мешканцям Естонії, які брали участь у зборі пожертв для "Охматдиту".

Будівлю лікарні “Охматдит” готують до експлуатації в зимовий час

Про це заявила німецька міністерка з питань економічної співпраці та розвитку Свенья Шульце.

Так, виділені гроші разом із коштами інших донорів спрямують на швидке повернення лікарні в робочий стан і підготовку будівлі до експлуатації в зимовий час.

Йдеться, зокрема, про ремонт і технічне обслуговування фасадів лікарні, процедурних кабінетів, а також електро- і теплопостачання.

За словами Шульце, руйнування дитячої лікарні показує, «наскільки безжально і нелюдяно росія веде цю агресивну війну».

Ми не повинні й не будемо миритися з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?