Удари по РФ. Нідерланди дозволять Україні бити з винищувачів F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Удари по РФ. Нідерланди дозволять Україні бити з винищувачів F-16

F-16
Джерело:  Politico

24 винищувачі F-16, які Нідерланди передадуть Україні, можуть бути використані для завдавання ударів по цілях на території Росії.

Головні тези:

  • Нідерланди дозволять Україні використовувати винищувачі F-16 для ударів по Росії, забезпечуючи право на самооборону згідно міжнародного права.
  • Українські війська з РСЗВ HIMARS атакують територію Росії, отримуючи високоточні боєприпаси та іншу військову техніку від США.
  • Дозвіл на атаку Російської Федерації відкриває можливості для захисту України та запобігання російським агресіям.
  • Стратегічна підтримка від США підвищує обороноздатність України та надає можливість відповісти на загрози з боку Росії.
  • Застосування винищувачів F-16 та РСЗВ HIMARS демонструє визначеність України у захисті своєї територіальної цілісності та національної безпеки.

Україна зможе використати винищувачі F-16 для ударів по РФ

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що Нідерланди не будуть вводити обмеження, як у випадку з Бельгією, де прем'єр-міністр Александр Де Кроо застеріг Київ від польотів винищувачів F-16, які він отримає від його країни, в російському повітряному просторі.

Обмеження в бельгійському стилі не існує. Ми застосовуємо той самий принцип, який ми застосовували до кожної іншої поставки сил і засобів, а саме: як тільки ми передаємо їх Україні, вони можуть ними користуватися, — заявила Оллонгрен.

Вона додала, що Амстердам лише просить Україну дотримуватися міжнародного права і права на самооборону, як зазначено в Статуті ООН, "що означає, що вони будуть використовувати її для ураження військових цілей, які їм потрібні для самооборони".

ЗСУ вже атакують територію Росії з РСЗВ HIMARS

Українські військові почали атакувати цілі окупаційної армії РФ на території країни-агресорки з РСЗВ HIMARS одразу після отримання дозволу від США. 

Журналісти видання Forbes зазначають, що Україна отримує від США високоточні боєприпаси, авіаційні плануючі бомби, крилаті ракети “Гарпун”, ракети M30/31 для РСЗВ та оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Зокрема, отримавши дозвіл від США українські військові націлили РСЗВ HIMARS на район російського Бєлгорода.

Це бажаний крок, який дозволить нам тепер краще захистити Україну та українців від російського терору та спроб розгорнути війну, — зазначив президент США напередодні першої аналогічної атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?