Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян та білорусів
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян та білорусів

Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян та білорусів
Джерело:  RND

Угорщина  полегшує умови в'їзду на свою територію для громадян Росії та Білорусі. Їх зокрема включили до програми “національної карти”.

Головні тези:

  • Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі шляхом включення їх до програми “національної карти” з можливістю працевлаштування на два роки.
  • Реакція сусідів, наприклад, Польщі, на співпрацю Угорщини з Росією дуже негативна, що приводить до дедалі більшої ізоляції країни в ЄС.
  • Угорщина розширює межі своєї співпраці з РФ, що викликає обурення та неприйняття в інших країн ЄС, які намагаються утримати країну від ізоляції та економічних ризиків.

Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян і білорусів

Як повідомляється, після візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви Будапешт включив росіян і білорусів до програми так званої "національної карти".

Дана картка видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Німецьке видання RND зазначає, що на європейському рівні спеціальна перевірка власників "національної карти" не проводиться, що вже викликало стурбованість у сусідів Угорщини.

Також видання нагадує, що навесні угорський уряд оголосив, що очікує близько 65 000 заробітчан із сім'ями.

Інші країни ЄС, такі як Фінляндія, більше не дозволяють росіянам в'їжджати до країни. Уряд у Гельсінкі виправдовує це спробами Росії дестабілізувати кордон і країни ЄС.

Як Європа реагує на співпрацю Угорщини з РФ

Днями в Міністерстві закордонних справ Польщі запропонували Орбану вийти з ЄС і НАТО, і створити союз із російським диктатором Володимиром Путіним. Такою була реакція країни на те, що Орбан розкритикував "хибну" політику ЄС і НАТО, а також "лицемірство" Польщі.

Також представник польського МЗС Теофіл Бартошевський додав, що, на відміну від Угорщини, його країна після повномасштабного вторгнення РФ в Україну не веде бізнес із Росією, оскільки це була атака "як на Польщу, так і на США, Європейський союз і НАТО".

За словами глави МЗС Польщі Радослава Сікорського, позиція Угорщини дратує і всіх інших членів Європейського союзу. Наразі країна виглядає дедалі більш ізольованою в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?