Україна близька до створення власної далекобійної ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна близька до створення власної далекобійної ракети

Пуск ракети
Джерело:  ЛІГА.net

За словами першого віцепрезидента НАН України Володимира Горбуліна та директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака, наразі Україна близька до створення власної далекобійної ракети із дальністю ураження до 700 км. 

Головні тези:

  • Україна наближається до створення власної далекобійної ракети з дальністю ураження до 700 км.
  • Проект реалізується у серійне виробництво нових зразків українських ракет, що підтримує президент Володимир Зеленський.
  • Українські науковці зафіксували “вибухове зростання” кількості оборонних розробок та виробництва безпілотників з початку війни Росії проти України в 2014 році.
  • З січня до серпня 2024 року командувач новостворених Сил безпілотних систем ЗСУ вже заявив про 170 видів безпілотних авіакомплексів.
  • Україна має значний науково-конструкторський потенціал у виробництві військової техніки, який продемонстрували в останні роки.

Що відомо про розробку українських далекобійних ракет

За словами науковців, у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про запуск у серійне виробництво нових зразків українських ракет.

Україна близька до виробництва власних далекобійних ракет
ракети

За місяць до цього російські ресурси вказували на існування "глибокої модернізації" української протикорабельної ракети "Нептун" — тоді йшлося про можливе збільшення дальності ураження цього озброєння з 280 км до 400 км.

Що відомо про успіхи України у виробництві БпЛА

За словами Володимира Горбуліна та Валентина Бадрака, з 2015 по 2023 рік кількість розробників та виробників безпілотників в Україні зросла з 30 до 200 підприємств.

Вони зазначили, що війна Росії проти України з 2014-го спричинила "вибухове зростання" кількості оборонних розробок та оборонних виробництв.

У 2015 році розробками та виробництвом безпілотних авіаційних комплексів (БАК) займалися понад 30 підприємств, а для армії закуповувалася продукція п'яти-семи фірм, водночас у 2023 році їхня кількість зросла вже до 200

На початку 2024 року у Силах оборони було 62 типи безпілотних авіакомплексів, а у серпні цього року командувач новостворених Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський заявив уже про 170 видів БАК.

Це одне з багатьох свідчень наявного науково-конструкторського потенціалу, — підкреслили Горбулін та Бадрак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?