Україна до кінця вересня отримає від Італії ППО SAMP/T
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна до кінця вересня отримає від Італії ППО SAMP/T

Україна до кінця вересня отримає від Італії ППО SAMP/T
Джерело:  rainews.it

Італія до кінця вересня поставить Україні другу систему протиповітряної оборони SAMP-T.

Головні тези:

  • Україна отримає другу систему протиповітряної оборони SAMP/T від Італії до кінця вересня.
  • Система SAMP-T розроблена для перехоплення балістичних та крилатих ракет, а також літаків на низьких висотах.
  • Італія збільшить військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро, що підтверджено прем'єр-міністеркою Італії Джорджою Мелоні на саміті НАТО.
  • Італія надає Україні військову допомогу, включно з зенітними ракетами, артилерійськими знаряддями, бронетехнікою і боєприпасами, а також навчає українських військових використовувати західну зброю.

Італія передасть Україні другу батарею Samp-T раніше заявленого терміну

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто повідомив, що Італія поставить в Україну систему протиповітряної оборони SAMP/T до кінця вересня.

До кінця місяця нова система SAMP-T буде доставлена в Україну, — запевнив Крозетто.

Також міністр наголосив, що в Італії знають, "скільки коштує кожна хвилина затримки".

 SAMP-T (Surface-to-Air Missile Platform — Terminal) — це сучасний зенітний ракетний комплекс, розроблений спільно Францією та Італією. Він призначений для перехоплення балістичних та крилатих ракет, а також літаків, що летять на низьких висотах.

Військова допомога для України від Італії

Під час Саміту миру Антоніо Таяні анонсував новий пакет військової допомоги для України. Також він запросив президента Володимира Зеленського відвідати Італію та запевнив у постійній підтримці з боку його країни.

Крім того, на початку травня міністр оборони Італії Гвідо Крозетто повідомляв, що його країна готує новий пакет військової допомоги Україні.

Ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт.

Італія збільшить військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро. Таке зобов'язання на себе візьме прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні на саміті НАТО, який зараз проходить у Вашингтоні.

На сьогодні Італія надала Україні 8 пакетів військової допомоги, включно із зенітними ракетами, артилерійськими знаряддями, бронетехнікою і боєприпасами.

Італійські інструктори також навчають українських військових використовувати західну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?