Україна досягла значних успіхів у виробництві артилерії та боєприпасів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна досягла значних успіхів у виробництві артилерії та боєприпасів

САУ Богдана
Джерело:  Forbes

Як зазначають аналітики видання Forbes, Україні вдалось налагодити власне виробництво артилерійських снарядів калібру НАТО та також власних артилерійських систем. 

Головні тези:

  • Україна налагоджує виробництво артилерії калібру НАТО та артсистем, що дозволяє зменшити залежність від західних поставок та забезпечити безпеку країни.
  • Розробка та виробництво 155-мм гаубиць і боєприпасів є життєво важливим компонентом військової стратегії України.
  • Україна успішно запустила виробництво власних артснарядів та артсистем, підвищуючи власні виробничі потужності.
  • Україна вже випускає гаубиці 2С22 “Богдана” з підвищеною дальністю дії, що вже застосовувалася у бойових діях проти окупантів.
  • Зусилля України у збільшенні власного виробництва артилерії та боєприпасів є ключовими для забезпечення безпеки країни в умовах конфлікту.

Що відомо про успіхи України у розробці та виробництві артсистем та снарядів до них

У матеріалі видання зазначається, що власне виробництво артилерійських снарядів калібру НАТО та власних артсистем хоч і не гарантує Україні перемоги у розв’язаній Росією злочинній війні, однак зменшує залежність у поставках зброї від західних партнерів і вже врятувало від неминучої поразки.

Підкреслюється, що артилерія залишається ключовим елементом бойової тактики як ЗСУ, так і російських окупантів.

Від початку розв’язаної Росією злочинної війни Україна почала фінансувати у розвиток власних виробничих потужностей снарядів калібру 155-мм.

В середині вересня радник президента Олександр Камишин зазначив, що в Україні запущено серійне виробництво 155-мм снарядів.

Україна домоглась виробництва власних артснарядів та артсистем
Артснаряди калібру 155-мм

Зазначається, що наразі завод з виробництва артснарядів цього калібру випускає лише обмежену кількість, однак до кінця року його виробничі потужності мають збільшитись у 3 рази.

До цього в Україні також заявляли, що уклали угоду з німецькою компанією Rheinmetall щодо розробки потужностей для виробництва 155-мм боєприпасів.

Очікується, що завершення будівництва підприємств з відповідними виробничими лініями сприятиме забезпеченню України достатньою кількістю артилерійських снарядів.

Що відомо про успіхи України у розробці власних артсистем

При цьому, як підкреслюють, автори матеріалу, з 2014 року Україна веде розробку власної гаубиці 2С22 "Богдана" із дальністю до 40 км стандартними боєприпасами та 50 кілометрів боєприпасами підвищеної дальності.

Початкові випробування української артсистеми були завершені в 2021 році, а вже після вторгнення окупаційної армії РФ “Богдана” була задіяна у бойових діях.

Автори матеріалу підкреслюють, що хоча 3 роки для початку виробництва власних артилерійських боєприпасів калібру 155-мм та артсистем можуть здатись тривалою затримкою, насправді сам процес дуже непростий.

Так, Україна не мала власної виробничої бази для отримання артилерійських снарядів. При цьому виробництво артсистем — ще більш складний процес.

Зважаючи на реальні труднощі із запуском власного виробництва артилерійських снарядів та гармат, Україна продемонструвала "вражаючі" досягнення у цій сфері. Хоча здатність виробляти артилерію всередині країни не може  гарантувати перемоги Україні, нестача артилерії може виявитися вирішальною у програші конфлікту. Таким чином, зусилля України збільшити внутрішнє виробництво 155-мм гаубиць і боєприпасів є життєво важливим компонентом її військової стратегії, — підкреслюють автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?