Україна негайно відповість на висилку українського дипломата з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна негайно відповість на висилку українського дипломата з Росії

Україна негайно відповість на висилку українського дипломата з Росії
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ негайно відповість на провокаційну висилку українського діплоамата з Росії. МЗС України за принципом взаємності вишле російського дипломата.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи висилку вже другого українського дипломата з Росії, заявив, що чергове рішення команди російського президента Володимира Путіна тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною.

"Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України", - запевнив спікер українського МЗС.

Ніколенко наголосив, що оголошення дипломата посольства України в Москві персоною нон грата позбавлене логіки і не має під собою ніяких причин. Ім'я українського дипломата, якого висилають з посольства України в Москві, поки не називають.

Росія висилає дипломата посольства України в Москві - що відомо

26 квітня в Росії офіційно заявили про висилку співробітника посольства України в Москві. Дипломата оголосили персоною нон грата. Він повинен до 30 квітня покинути територію Росії.

У російському дипвідомствы заявили, що українського дипломата висилають з РФ "в зв'язку з недружніми діями української сторони". У команді російського президента Володимира Путіна висилку співробітника посольства України в Москві назвали відповіддю на висилку співробітника посольства Російської Федерації в Києві.

Дипломатичний скандал між Україною і Росією - що відомо

Черговий конфлікт виникла 16 квітня після того, як українського консула затримали в Санкт-Петербурзі нібито "при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ". У Міністерстві закордонних справ України розкрили подробиці затримання Олександра Сосонюка - у відомстві зазначили, що це було фактично напад. У МЗС України уточнили, що росіяни під час затримання Сосонюка вдали, що нібито не впізнали представника українського консульства.

17 квітня в Росії офіційно заявили про висилку українського консула Сосонюка. Дипломат повинен був до 22 квітня покинути територію Росії.

У МЗС України у відповідь на скандальну провокацію Росії вислали старшого дипломата посольства Росії в Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?