Україна отримає 30 винищувачів F-16 від Бельгії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна отримає 30 винищувачів F-16 від Бельгії

F-16
Джерело:  RTL

Бельгія візьме на себе зобов'язання надати 30 винищувачів F-16 Україні до 2028 року.

Бельгія передасть Україні 30 винищувачів F-16

Міністр закордонних справ Бельгії Хаджа Лахбіб зазначила, що перші винищувачі мають бути доставлені в Україну "до кінця року".

За її словами, це зобов'язання буде офіційно оформлено в угоді про гарантії безпеки, яку сьогодні підпишуть Україна і Бельгія.

Міністерство оборони Бельгії також передаватиме боєприпаси зі своїх запасів для оснащення F-16 для України.

За словами міністра, ця підтримка Києва необхідна для того, щоб зупинити російського диктатора Володимира Путіна, сповненого рішучості, за її словами, відсунути кордони європейських країн і забезпечити безпеку Бельгії.

F-16 для України

Минулого року Україна та її союзники створили авіаційну коаліцію, з метою надання Україні бойових літаків F-16. Передача літаків відбуватиметься поступово. За словами президента Володимира Зеленського, загалом Україні потрібно понад 100 літаків, щоб досягти паритету сил у повітрі.

Нещодавно перша група українських пілотів завершила навчання у Аризоні. Нині вони вирушають до Європи для продовження навчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?