Україна отримає новий пакет допомоги від Нідерландів
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна отримає новий пакет допомоги від Нідерландів

Україна отримає новий пакет допомоги від Нідерландів
Джерело:  Радіо Свобода

Міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп у Києві повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони. 

Головні тези:

  • Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони.
  • Нідерланди також виділять кошти на проведення криміналістичних досліджень та надання криміналістичної лабораторії Україні.
  • Розпочато обговорення про надання 5 з 7 систем Patriot Україні з різних джерел, що сприятиме підвищенню обороноздатності країни.
  • США підтримують українські удари по військових цілях у Росії та надають пріоритет у постачанні боєприпасів для протиповітряної оборони.
  • Співпраця між Нідерландами, США та Україною спрямована на зміцнення обороноздатності країни та надання підтримки у конфлікті з Росією.

Нідерланди оголосили про додатковий Patriot для України

Про це члени нового уряду Нідерландів оголосили на спільному брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Ми сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована і очікувані терміни доставки цього комплексу до України, — сказав Дмитро Кулеба.

Він також додав, що Нідерланди нещодавно ухвалили рішення про закупівлю зброї у українських виробників.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп розповів, що його країна виділить 2 мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл.

Також ми плануємо передати Україні криміналістичну лабораторію. Щоб ближче до лінії фронту у вас були судово-експертні можливості, щоб забезпечити справедливість для родин усіх українців, чиї тіла повертають із фронту, — розповів міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп.

Він додав також, що Нідерланди допомагатимуть повернути дітей, який виграла Росія.

Системи Patriot для України: що відомо

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі тривають обговорення про надання Україні 5 із 7 систем Patriot, які терміново потрібні нашій державі.

Днями очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів зустріч із помічником державного секретаря США Джеймсом О'Браєном. Вони обговорили кроки з постачання систем протиповітряної оборони Patriot:

Ми цінуємо останні критичні рішення США щодо підтримки українських ударів по військових цілях у Росії, надання Україні пріоритету в постачанні боєприпасів для протиповітряної оборони, а також роботу з третіми країнами з метою зміцнення обороноздатності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?