Україна отримає новий пакет військової допомоги від Данії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна отримає новий пакет військової допомоги від Данії

Міноборони Данії
данія

Данія оголосила про 19-й пакет допомоги Україні на майже 161 млн євро. Ці гроші підуть на підтримку оборонної промисловості країни, закупівлю обладнання для винищувачів F-16, на виробництво військової техніки в короткій та довгостроковій перспективах.

Головні тези:

  • Данія оголосила про 19-й пакет допомоги Україні на майже 161 млн євро для підтримки оборонної промисловості країни.
  • Новий пакет допомоги передбачає укладення угод щодо закупівель обладнання для військової техніки та надання підтримки українському виробництву.
  • Данія інвестуватиме у виробництво української зброї, що є великим кроком у співпраці між країнами.
  • Міністр оборони України підписав меморандум з Данією та Нідерландами щодо закупівлі озброєння українських виробників.
  • Співпраця між країнами спрямована на підтримку українського оборонно-промислового комплексу та безпеку на регіоні.

Данія оголосила новий пакет військової допомоги Україні

Новий пакет допомоги для України від Данії передбачає укладення низки різноманітних угод із партнерами щодо закупівель і передавань з боку союзної оборонної промисловості. Серед іншого, очікується, що Україна отримає більше обладнання для підтримки переданих Данією літаків F-16.

Як заявив очільник Міноборони Данії Трольс Лунд Поульсен, за допомогою останнього пакета допомоги його країна забезпечує "максимально можливу підтримку потреб України на полі бою тут і зараз".

Але у нас також є зобов'язання Данії щодо гарантування безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі, — повідомив Поульсен.

Данія інвестуватиме у виробництво української зброї

Данія зробить інвестиції у виробництво української зброї — підписано відповідний договір між міністрами оборони країн.

У межах 23 засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" міністр оборони України Рустем Умєров провів зустрічі з міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном та міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен.

Данія та Україна підписали меморандум щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров.

Це великий крок, оскільки Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України, — сказав він.

Також Нідерланди погодили наміри щодо співпраці між Україною та Нідерландами для підтримки українського оборонно-промислового комплексу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?