Україна отримає від Бельгії три САУ Caesar. Коли саме
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Бельгії три САУ Caesar. Коли саме

Caesar
Джерело:  rtbf.be

Бельгія планує поставити Україні три самохідні артилерійські установки Caesar.

Головні тези:

  • Бельгія планує поставити Україні три артилерійські установки Caesar в рамках артилерійської коаліції.
  • Франція та інші країни об'єднались для підтримки української армії, надавши можливість отримати додаткові САУ у найближчі роки.
  • KNDS відкрив філію в Україні для технічного обслуговування та ремонту озброєння, зокрема, артилерійських систем Caesar.

Україна отримає від Бельгії три САУ Caesar

Раді міністрів найближчим часом буде представлено досьє про придбання і передачу Україні трьох артилерійських установок Caesar загальною вартістю 12 млн євро, — йдеться у повідомленні.

Автори також нагадали, що у січні цього року Франція сформувала "артилерійську коаліцію" для підтримки разом зі США української армії. До неї входять 25 країн, включно з Бельгією.

Метою коаліції було надання Україні 72 додаткових САУ Caesar у 2024 році.

Франція зобов’язалася передати 12 артилерійських установок. На Бельгію припадає три.

KNDS відкрив філію в Україні

Метою створення КНДС Україна є технічне обслуговування, ремонт та капітальний ремонт озброєння: танків Leopard 1 і Leopard 2, артилерійських систем Caesar, AMX10 RC, PzH 2000 і зенітних установок Gepard.

У компанії заявили, що підтримуватимуть співпрацю між державними установами України, українською збройною промисловістю та KNDS.

Крім того, KNDS збирається у партнерстві з українською промисловістю організувати спільне виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів та запчастин.

KNDS — один із найбільших збройових конгломератів у Європі, заснований німецькою компанією KMW і французькою Nexter. До його портфоліо входять танки, броньовані машини, артустановки, боєприпаси, мостоукладачі тощо. Найвідоміші продукти — танки Leopard та самохідні артилерійські установки Caesar.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?