Україна перекинула у Курську область одну з найпотужніших бригад ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна перекинула у Курську область одну з найпотужніших бригад ЗСУ

Танки ЗСУ
Джерело:  Forbes

У наступі українських військових на території Курської області бере участь одна з найкраще озброєних та мобільних бригад ЗСУ 80-та ДШБ. 

Головні тези:

  • 80-та ДШБ - одна з найкраще озброєних та мобільних бригад ЗСУ, що бере участь у наступі на Курщині.
  • Українські сили в Курській області вперше використовують поєднання радянської та американської бронетехніки у такому обсязі.
  • ЗСУ можуть зіткнутись з Північним угрупованням військ окупаційної армії РФ, що може вплинути на результати наступу на Курщині.
  • Швидкість реакції російських військ може стати вирішальною у триденному українському вторгненні в Курську область.
  • Від успіху українських військ у наступі на Курщині залежатиме подальший розвиток конфлікту на сході України.

Що відомо про участь однієї з накращих бригад ЗСУ у наступі на Курщині

На відео, що поширилося в соціальних мережах у четвер, зафіксовано, як танк Т-64БВ або Т-80БВ, саперна машина УР-77, інженерна машина ІМР-2, а також БТР-80 і колісні бронетранспортери Stryker американського виробництва проїжджають повз українську мінометну бригаду... З контексту зрозуміло, що на відео зафіксовані перші моменти серйозного українського наступу на російські позиції, - зазначається у матеріалі видання.

Журналісти підкреслюють, що таке поєднання радянської і сучасної американської бронетехніки існує тільки у 80-й ДШБ.

У матеріалі підкреслюється, що нинішня операція ЗСУ у Курській області відрізняється від попередніх спроб українських сил на території Росії масштабами і динамікою просування.

Підкреслюється, що у наступі на Курщині беруть участь щонайменше три бригади із 2 тис військових кожна.

Зокрема, до наступу залучені 22-га і 88-та механізовані бригади та 80-та десантно-штурмова бригада.

Чи вдасться Україні досягти успіху у наступі на Курщині

Журналісти зазначають, що Україна вкладає велику кількість ресурсів для зебезпечення просування у Курській області, адже проти 10 тис українських військових може виступити Північне угруповання військ окупаційної армії РФ чисельністю у 48 тис осіб.

Однак наразі Північне угруповання російських окупантів заблоковане у Вовчанську на Харківщині.

Україна задіяла у наступі на Курщині найкращі бригади ЗСУ
БТР армії РФ

Очевидно, що українські бригади навмисно перетнули кордон у тому місці, де Північне угруповання військ було найнижчим за чисельністю.

Те, чи вдасться Північному угрупованню військ перекинути сили до Суджі і наскільки швидко, може стати вирішальним фактором у результаті триденного українського вторгнення. Якщо росіяни діятимуть швидко, вони зможуть уповільнити або навіть звести нанівець успіхи українців. Якщо ж вони рухатимуться повільно, то можуть втратити набагато більшу частину Курської області через наступаючі українські колони, - роблять висновок автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?