Україна переможе. У Китаї затримали фермера за допомогу ЗСУ та лист Зеленському
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна переможе. У Китаї затримали фермера за допомогу ЗСУ та лист Зеленському

арешт
Джерело:  online.ua

Китайський фермер Чжан Ліпін ніколи не приховував, що підтримує Україну у війни проти Росії. Однак така чітка позиція не сподобалася владі його країни, яка, як відомо, допомагає країні-агресорці РФ.

Головні тези:

  • Китайський фермер був затриманий за підтримку України та лист Зеленському, що викликало негативну реакцію влади Китаю.
  • Чоловік задонатив гроші ЗСУ та заявив, що вірить у перемогу України.
  • Генсек НАТО закликав Захід поквитатися з Китаєм за допомогу Росії у війні проти України та наголосив на важливості наслідків для Пекіна.

Китайського фермера допитували кілька годин через донат для ЗСУ

16 червня в китайських ЗМІ почала ширитися інформація про те, що фермер Чжан Ліпін з провінції Аньхой зізнався своїм друзям, що надіслав листа українському лідеру Володимиру Зеленському.

Пане президенте, я Чжан Ліпін, 74-річний китайський фермер. З початком Швейцарського саміту миру я висловлюю глибоке захоплення безстрашному українському народу та свою щиру турботу. Україна переможе! Мир переможе! — написав Чжан Ліпін.

Фото: скриншот

Окрім того, Ліпін наголосив, що задонатив тисячу юанів, щоб висловити підтримку Збройним силам України.

Варто зазначити, що одразу після того, як ця інформація з’явилася у медіа, китайська поліція затримала фермера та допитувала його 4 години.

Фото: скриншот

Наразі невідомо, що сталося з Ліпіном та чому насправді його затримали.

Що відомо про роль Китаю у російсько-українській війні

Лише у 2023 році Росія імпортувала з КНР 90% своєї мікроелектроніки, яка використовується для виробництва ракет, танків і літаків.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Окрім того, він закликав Захід поквитатися з Китаєм за те, що той допомагає РФ продовжувати війну проти України.

Лідер КНР Сі Цзіньпін намагався створити враження, що він відходить на задній план у цьому конфлікті, щоб уникнути санкцій і зберегти торгівлю, — пояснив Столтенберг.

Він також додав, що Пекін не зміг обдурити Захід і буде змушений заплатити за свої рішення та дії.

Пекін не може мати і те, і інше. В якийсь момент — і якщо Китай не змінить курс — союзники повинні змусити його заплатити. Повинні бути наслідки.

Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Генсек НАТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?