Україна повернула 16-річного хлопця та його родину з окупованої Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула 16-річного хлопця та його родину з окупованої Херсонщини

Олександр Прокудін / Херсонська ОВА
дитина

Україна повернула з тимчасово окупованої частини Херсонської області підлітка з його родиною.

Ще одну українську дитину повернули з окупації

Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, волонтери допомогли евакуюватися із тимчасового окупованої громади Херсонщини 16-річному юнаку та його родині.

За словами голови ОВА, наразі родина знаходиться у безпеці.

Про них турбуються лікарі та психологи, які допомагають оговтатися від пережитого та адаптуватися на новому місці, — додав Олександр Прокудін.

Нагадаємо, 1 травня на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще одну дівчинку та двох хлопчиків з тимчасово окупованої Херсонщини. Загалом з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області.

Що відомо про викрадення Росією дітей з окупованих територій України

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?