Україна та Британія підписали нову угоду про оборонну співпрацю — перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Британія підписали нову угоду про оборонну співпрацю — перші подробиці

Рустем Умєров
Рустем Умєров

Україна та Велика Британія уклали нову угоду щодо співробітництва у сфері оборонних матеріалів. Це допоможе реалізувати десятки проєктів між деякими з найбільших оборонних компаній Британії, ЗСУ та українськими компаніями.

Нова оборонна угода між Британією та Україною

Угоду було укладено під час Конференції британсько-українського оборонного співробітництва у Києві.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що він та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін брали участь у підписанні.

Рустем Умєров (фото: facebook.com/rustemumerov.ua)

З боку Британії угоду підписав Державний міністр з торговельної політики Грег Хендс.

Велика Британія є одним із найвідданіших союзників України. Дякую народу і уряду країни за всебічну підтримку, яку вже надано і яка триває!

Рустем Умєров

Рустем Умєров

Міністр оборони України

Очільник Міноборони додав, що нова угода стане дієвим механізмом посилення співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для оборони України.

Закликав представників десятків британських компаній — учасників форуму інвестувати в Україну, створювати тут спільні підприємства задля нашої спільної майбутньої перемоги.

Конференція британсько-українського оборонного співробітництва

На сайті уряду Британії вказано, що в Конференції британсько-українського оборонного співробітництва брали участь 29 британських оборонних підприємств.

Там зазначено, розширення співпраці може реалізувати десятки проєктів між деякими з найбільших оборонних компаній Британії, Збройними силами України та українськими компаніями — від створення стратегічних військових ремонтних об’єктів до відновлення цивільної інфраструктури та впровадження технологій для захисту від кібератак.

На Конференції британська оборонна компанія BAE Systems погодила контракт з Міністерством оборони Великої Британії на технічне обслуговування та ремонт легких гармат L119 в Україні.

Це означає, що L119, які Британія подарувала Україні, можна буде обслуговувати в країні та швидше повертати на передову, також це забезпечує життєво важливу підтримку для оборонної інфраструктури України.

Міністр торгової політики Великої Британії Грег Хендс (фото: facebook.com/rustemumerov.ua)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?