Україна вже могла залучити F-16 до перших бойових завдань
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже могла залучити F-16 до перших бойових завдань

F-16
Джерело:  The Telegraph

За інформацією західних журналістів, Україна вже могла задіяти перші отримані від західних партнерів F-16 у посиленні повітряного простору і відбитті ракетних та дронових атак злочинної армії РФ. 

Головні тези:

  • Україна вже могла задіяти отримані від західних партнерів F-16 для посилення протиповітряної оборони.
  • Експерти попереджають, що F-16 не зможуть радикально змінити хід конфлікту з РФ, але можуть допомогти у нівелюванні переваги противника в повітряному просторі.
  • Українські аналітики висловлюють сумніви стосовно офіційного прибуття F-16 до країни та підкреслюють необхідність перевірки інформації.
  • Незвичайну аномалію військових дій в Україні спостерігають експерти, які роблять припущення про можливе використання F-16 у відбитті повітряних атак РФ.
  • Питання причин відмови російських окупантів від комбінованого удару та дивної результативності відбиття атаки Україною залишається відкритим. 

Що відомо про ймовірне використання F-16 в українському небі

Журналісти видання підкреслюють, що перші F-16 в Україні вже задіяні для посилення протиповітряної оборони.

Зокрема, один з представників командування Повітряних сил ЗСУ не заперечив цього.

У матеріалі видання зазначається, що в Україні розраховують на отримання 79 F-16 від Бельгії, Данії, Норвегії та Нідерландів.

F-16 вже можуть брати участь у відбитті повітряних атак армії РФ по Україні
F-16

За словами командувач ВМС України Олексія Неїжпапи, ці винищувачі допоможуть Україні нівелювати перевагу злочинної армії РФ в українському повітряному просторі та над акваторією Чорного моря.

Однак західні аналітики попереджають, що F-16 не зможуть змінити ходу розв’язаної Росією злочинної війни.

Що кажуть українські аналітики

За інформацією експертів видання Defense Express, наразі офіційних підтверджень прибуття F-16 до України не має.

Навіть відео з ймовірним підняттям у повітря винищувачів F-16 аналітики піддають сумніву через відсутність підтвердження геолокаційними даними.

Але все що можливо сказати, це те, що на відео дійсно F-16 і те, що воно зняте у теплу пору року. В Україні, в США, Європі чи в іншій частині світу зі схожим кліматом – невідомо та не може бути перевіреним, - підкреслюють журналісти видання.

Аналітики підкреслюють, що свідченням прибуття до України F-16 міг би бути далекобійний масований удар злочинної армії РФ по українських аеродромах, однак протягом ночі на 31 липня атака російських окупантів по Україні складалась з 89 БпЛА та лише однієї ракети Х-59.

При цьому, як додають, журналісти, дивною була відмова окупантів від ударів крилатими ракетами по Україні у той час, коли у морі перебували три підводних носії ракет "Калібр", а в небі були присутні ракетоносії Ту-95МС.

Причини відмови від комбінованого удару досі залишаються невідомими. А ще однією аномалією цього удару, але позитивною, стала 100% результативність. Чи може це вказувати на появу F-16, які взяли участь у відбитті атаки, що зумовило ворога змінити плани – можливо, але не зі 100% вірогідністю, - припускають аналітики видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?