Україна вже виробляє власні артилерійські снаряди калібру 155 мм
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже виробляє власні артилерійські снаряди калібру 155 мм

снаряди
Джерело:  online.ua

Військово-промисловий комплекс України здатен виробляти власні 155-міліметрові артилерійські снаряди та вже робить це, розповів колишній голова Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Головні тези:

  • Україна вперше розпочала виробництво власних артилерійських снарядів калібру 155 мм, що є великим успіхом для вітчизняного ВПК.
  • Розвиток військово-промислового комплексу дозволив збільшити виробництво оборонної техніки в Україні вдвічі, з можливістю подальшого зростання.
  • Україна також виробляє безпілотники з максимальною дальністю польоту до 1800 км, які вже успішно використовуються для атак на військові об'єкти РФ.
  • Партнерська підтримка та збільшення фінансування можуть сприяти подальшому розвитку українського ВПК.

Україна виробляє артилерійські снаряди 155 мм

Виробництво власних боєприпасів планувалось давно, і це було однією з найважливіших цілей вітчизняного ВПК.

Я не можу багато сказати, але ми почали власне виробництво 155 мм артилерійських снарядів. 

Олександр Камишін

Олександр Камишін

Колишній голова Мінстратегпрому України

Раніше Україна не виготовляла снаряди такого калібру. Тому це є великим успіхом для вітчизняного ВПК, яке досі страждає через недостатність фінансування.

Україна має можливість збільшити виробництво зброї, проте їй бракує грошей. У цьому можуть допомогти партнери.

Камишін розповів, що за час його перебування на посаді голови Мінстратегпрому виробництво оборонної техніки зросло вдвічі. До кінця року можна буде говорити про збільшення в три рази.

Вітчизняні дрони вражають об’єкти на відстані 1800 км

В Україні добре налагоджене виробництво безпілотників. Серед них є ефективні «бомбери», які можуть атакувати цілі на великих відстанях. 

Голова ГУР Кирило Буданов нещодавно підтвердив, що Україна випускає безпілотники з максимальною дальністю польоту до 1800 км. 

Усі дрони, які літають на територію Росії, вітчизняного виробництва. Вони вже довели свою ефективність, атакуючи військові об’єкти та нафтобази, які годують воєнну машину Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?