Україна вже загнала Путіна у глухий кут — глава МО Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вже загнала Путіна у глухий кут — глава МО Британії

ЗСУ
Джерело:  Politico

Як вважає новообраний міністр оборони Великої Британії Джон Гілі, Курська операція Сил оборони України загнала російського диктатора Володимира Путіна у глухий кут, адже він уже місяць не знає, що йому робити.

Головні тези:

  • Україна проводить вкрай успішну Курську операцію.
  • Путін залишив частину свого кордону беззахисним, а тепер не знає, що робити з просуванням українських воїнів.
  • Глава МО Великої Британії називає підтримку України своїм пріоритетом.

Гілі вражений новими успіхами українських воїнів

За словами очільника британського оборонного відомства, непохитна підтримка України наразі є його "пріоритетом номер один".

З такою заявою він виступив на борту літака Королівських військово-повітряних сил на шляху до Німеччини, де він став учасником засідання Контактної групи з питань оборони України.

Я пишаюся тим, що Велика Британія об'єдналася на підтримку України, і я був рішуче налаштований, і Кір Стармер був рішуче налаштований продовжити це з лейбористським урядом.

Джон Гілі

Джон Гілі

Глава Міноборони Великої Британії

Міністр також звернув увагу на те, що контрнаступ Сил оборони України у Курській області точно "загнав Путіна у глухий кут”.

Як зазначив Гілі, російський диктатор просто залишив частину свого кордону беззахисним, а тепер не знає, що робити, коли українські воїни поступово просуваються вглиб території ворога.

За словами інсайдерів журналістів, амбіції Джона Гілі полягають у тому, щоб його вважали "містером Україна" британського уряду.

Що відомо про нове засідання Рамштайн"

24-те засідання Контактної групи з питань оборони України, відоме як формат "Рамштайн", відбудеться 6 вересня на однойменній авіабазі американських Збройних сил у Німеччині.

Що важливо розуміти, це перша зустріч у такому форматі з 13 червня, під час якої обговорювали шляхи посилення протиповітряної оборони України.

Український лідер Володимир Зеленський вже прибув на засідання та оголосив про плани відвідати Італію.

Далекобійність. Я радий, що тут, на “Рамштайні”, представлені США, Велика Британія, Франція, Італія. Хочу сказати це відкрито, щоб не було жодних спекуляцій. Завдяки нашій спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції, зокрема в Криму. Ці операції дали нам змогу повернути безпеку в Чорне море й відновити наш експорт продовольства.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?