Україна закликала Мексику заарештувати Путіна у разі його візиту
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закликала Мексику заарештувати Путіна у разі його візиту

МЗС України
Володимир Путін

Посольство України у Мексиці звернулось до влади цієї країни із закликом заарештувати кремлівського диктатора Володимира Путіна у разі його візиту на інавгурацію резидента Клаудії Шейнбаум 1 жовтня. 

Головні тези:

  • Україна закликає Мексику до арешту кремлівського диктатора Володимира Путіна під час його візиту на інавгурацію нового президента Мексики.
  • Ініціатива по арешту Путіна є важливим кроком у відповідь на його дії як військового злочинця та агресора.
  • Президент України Володимир Зеленський підтримав заклик до арешту  Путіна, наголосивши на важливості тиску на країну-агресорку для завершення війни та досягнення миру.
  • Україна сподівається, що Мексика усвідомить необхідність заарештувати Путіна, який підозрюється у воєнних злочинах та викраденні українських дітей.
  • Більший тиск на Росію може сприяти швидшому завершенню війни та досягненню справедливого миру в Україні.

Україна закликає Мексику заарештувати Путіна

Представники посольства подякували за запрошення президента Володимира Зеленського на інавгурацію нового президента Мексики та підкреслили, що кремлівський диктатор Володимир Путін є визнаним воєнним злочинцем.

Ми сподіваємося, уряд Мексики усвідомлює факт, що Володимир Путін є військовим злочинцем, підозрюваним у викраденні та примусовій депортації українських дітей у Росію, ордер на арешт якого виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика, - йдеться в оприлюдненій заяві.

Що каже Володимир Зеленський

За словами президента, чим більшим буде тиск на країну-агресорку, тим швидше це наблизить Україну до перемоги і завершення розв’язаної Кремлем війни.

Справді сильним, усім, хто дійсно служить Україні. Це стосується і лінії фронту – Покровський напрямок, Торецький, Лиманський, Харківщина. І всюди, де триває наш захист від наступальних операцій окупанта. Важливо й надалі знищувати ворога – саме так влучно, як наші воїни вміють, і саме так стійко, як це допомагає всій обороні нашої країни, і саме так ефективно, як дає результат. І що більше тиску буде на Росію – на агресора, який приніс війну в Україну, то ближчим буде мир. Справедливий мир через справедливу силу. Я дякую всім, хто це забезпечує, - наголосив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?