Українські десантники рознесли вщент російських "ведевешників" на Курщині — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські десантники рознесли вщент російських "ведевешників" на Курщині — відео

Десантно-штурмові війська ЗСУ
ДШВ

13 вересня відбувся запеклий бій між Десантно-штурмовими військами ЗСУ та російськими загарбниками у Курській області. 

Головні тези:

  • Бій тривав кілька годин і закінчився перемогою українських воїнів.
  • Сили оборони України встигли ліквідувати десятки російських окупантів.
  • Успішні наступальні дії ЗСУ у Глушковському районі Курської області відбуваються на тлі провальних спроб російських військ контратакувати.

У ДШВ показали, які відбивали нову атаку росіян

За словами українських воїнів, цей бій тривав кілька годин й завершився тотальним розгромом ворога та втечею російських загарбників.

Для нового нападу на позиції українських сил противник використав два танки, одинадцять БМД та один БТР зі складу однієї з військових частин "ВДВ" Російської Федерації.

Ця спроба прорвати обороні позиції ЗСУ виявилась провальною: у важкому бою, який тривав кілька годин, українські десантники довели, що краще розуміються на військовій справі, опанувавши науку перемагати на "відмінно", — йдеться в повідомленні ДШВ.

Як зазначають українські воїни, у результаті на полі бою залишились п’ять БМД, танк і БТР противника, а також кілька десятків 200-х росіян.

Окрім того, наголошується, що решта вцілілих російських "ведевешників" накивали п’ятами".

Що відомо про ситуацію у Курській області

Як повідомив американський Інститут вивчення війни, 13 вересня Сили оборони України змогли просунутися вперед у Глушковському районі Курської області.

Варто також зазначити, що Генштаб ЗСУ поки цю інформацію не підтверджував та не коментував.

За словами російських блогерів та воєнкорів, українські воїни здійснили атака на південний захід від Глушково в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого (на схід від Веселого).

Фото: understandingwar.org

Не можна також ігнорувати той факт, що нові успішні наступальні дії ЗСУ відбуваються на тлі провальних спроб російських військ контратакувати та повернути втрачені території.

Існує висока ймовірність того, що російські загарбники незабаром перекинуть додаткові підрозділи з інших частин театру бойових дій до Курської області, щоб створити угруповання сил, здатне вести тривалу контрнаступальну операцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?