Українські льотчики показали в строю рідкісний Мі-24ВП
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські льотчики показали в строю рідкісний Мі-24ВП

Мі-24ВП
Джерело:  Defense Express

16 окрема бригада армійської авіації "Броди" опублікувала на своїй сторінці у Facebook допис зі світлиною, на якій можна побачити процес підготовки одного з "бортів" до бойового вильоту. Особливість цієї публікації в тому, що на фотографії зображений ударний гелікоптер у варіанті Мі-24ВП, який є досить рідкісним для українських військ. Також він вперше з початку повномасштабної війни фігурує на офіційному фото.

Що відомо про використання рідкісного Мі-24ВП

За словами журналістів, наразі невідомо, коли та де була зроблена ця світлина, проте вже достатньо того, що рідкісний Мі-24ВП з'явився у кадрі. 

Особливість цього гелікоптера полягає в одному з його елементів озброєння — наявність рухомої гарматної установки НППУ-24 із двоствольною авіаційною гарматою ГШ-23Л, боєзапас складає 460 пострілів, темп ведення вогню — 3500 пострілів на хвилину.

Також за деякими даними Мі-24ВП відрізняється здатністю застосовувати ракети "повітря-повітря" Р-60М для захисту від повітряних цілей на малих дальностях.

Серійне виробництво Мі-24ВП стартувало лише в 1989 році. Цифри по орієнтовному обсягу виробництва машин цієї модифікації відрізняються залежно від джерела — до 170 одиниць за одними оцінками, та лише 20-30 вертольотів Мі-24ВП за іншими оцінками, — зазначили у матеріалі.

Швидше за все, таке фото від пресслужби бригади було зроблено ще до лютого 2022 року, адже гелікоптери такої модифікації для ЗСУ в межах допомоги від союзників не передавались.

Що відомо про використання авіації

Раніше генеральний директор Turkish Aerospace Industries (TAI) Темел Котіл заявив, що турецький винищувач кращий за американський F-35.

Цей літак кращий, ніж F-35. F-35 несе 6 тонн, цей несе 10 тонн боєприпасів. У нього два двигуни порівняно з одним двигуном F-35. Наявність двох двигунів означає більшу потужність, а радари "бачать" на більшу відстань, — запевнив він.

Котіл додав, що Туреччина планує до 2028 року поставити своїм Повітряним силам 20 таких винищувачів, а в період з 2030 по 2033 рік — їхня кількість буде ще більшою.

Також стало відомо, що на Донбасі було збито російський штурмовий літак Су-25.

Сьогодні вразили черговий СУ-25. Окупанти досі не зрозуміли, що нічого літати в нашому небі. Будуть падати й далі, — розповіли у 110 окремій механізованій бригаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?