Українські пілоти прибули до Румунії для тренувань на літаках F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські пілоти прибули до Румунії для тренувань на літаках F-16

F-16
Джерело:  Digi24

Днями українські військові прибули до Румунії, де тренуватимуться на літаках F-16, надісланих Нідерландами. Ці навчання проходитимуть на авіабазі в повіті Калараш. 

Головні тези:

  • Українські пілоти почали тренування на літаках F-16 у Румунії, щоб опанувати ці сучасні винищувачі.
  • Навчання на F-16 виконується на авіабазі в Калараші, команда планує розпочати тренувальні польоти в жовтні.
  • Нідерланди надали Україні 24 літаки F-16, дозволяючи використовувати їх для ударів по російській території.
  • Пілоти, які тренуються у Румунії, повинні повернутися в Україну на початку 2025 року після шести місяців навчання.
  • Генерал Нідерландів дозволив Україні використовувати F-16 без обмежень, підкресливши необхідність дотримання міжнародних законів у воєнних діях.

Українські льотчики почали навчання на F-16 у Румунії

Зараз українці вивчають деталі винищувачів F-16 на землі, а тренувальні польоти розпочнуться в жовтні.

Україна вже отримала перші багатоцільові літаки F-16, тепер військові повинні навчитися керувати ними якомога краще на фронті.​​

Ці тренування відбуваються на авіабазі в повіті Калараш з Борчі.​

Буквально днями українські військові прибули до Румунії.​​​​​ На цей час вони облаштовуються, дізнаються подробиці про літаки F-16 на землі, а в жовтні вилетять з літаками F-16 з бази Борча.

Йдеться про надані Нідерландами літаки F-16, відправлені з Нідерландів до тренувального центру у Фетешті, на яких літатимуть українські пілоти.

Українські пілоти не сідатимуть на румунські літаки. Кремль неодноразово надсилав погрози країнам НАТО, кажучи, що якщо літак вилетить з країни НАТО і поїде воювати на фронт в Україні, то він стане​​​​​​​​​​ ціллю і буде збитим.​

Ще одна дуже важлива деталь: в середньому навчання пілотів на літаках F 16 триває 6 місяців, тож пілоти, які нещодавно прибули до Румунії, повернуться в Україну на початку 2025 року.​

Нідерланди не обмежують Україну в застосуванні F-16 на території РФ

Генерал Королівських Військово-повітряних сил Нідерландів Онно Ейхельсхайм заявив, що Україна може застосовувати надані його країною літаки F-16 для ударів по російській території.

Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, як забажає, за умови дотримання законів війни, — повідомив Онно Ейхельсхайм.

Як зазначив генерал, Нідерланди не накладали жодних обмежень на використання і дальність польоту F-16.

Загалом ця країна пообіцяла надати Україні 24 літаки F-16. Проте генерал Ейхельсхайм не сказав, скільки з них уже розгорнуто в країні.

Він також прокоментував наступ України на Курську область РФ, назвавши операцію українських сил "блискучою на практичному рівні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?