Українські Telegram-боти для передачі даних Силам оборони відновили роботу
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські Telegram-боти для передачі даних Силам оборони відновили роботу

Центр стратегічних комунікацій
Telegram

У Telegram після призупинення роботи відновили доступ до чат-ботів Головного управління розвідки Міноборони, Служби безпеки України, Мінцифри.

Відновлення роботи чат-ботів ГУР та СБУ

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що йдеться про боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також про бот Мінцифри «єВорог».

Пам’ятайте: ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані, — зазначили там.

Щоби цьому завадити, У Центрі радять використовувати інструмент для перевірки чат-ботів за посиланням.

Також про відновлення роботи свого чат-бота повідомив Легіон “Свобода Росії“, який воює на боці України.

У боті розміщені посилання на анкети в Легіон і Рух, а також форма для подання важливої інформації, реквізити для підтримки Легіону і відповіді на запитання, що часто задаються.

Блокування українських чат-ботів в Telegram 

Ввечері 28 квітня Telegram заблокував офіційні українські боти для передачі даних: боти ГУР, СБУ й Мінцифри, бот для відстеження “шахедів”, бот “єВорог” та інші.

Раніше Дуров повідомив, що заборонить застосовувати боти, які збирають координати для нанесення ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства.

У ГУР зазначили, що блокування ботів “необґрунтоване” та суперечить правилам та публічним заявам керівництва Telegram.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що ФСБ змусило Павла Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною, тому що українській владі, зокрема і через залучення платформи Apple, вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в месенджері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?