Українські військові оприлюднили кадри взяття у полон солдатів РФ на Курщині — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові оприлюднили кадри взяття у полон солдатів РФ на Курщині — відео

Полонені військові РФ
Джерело:  online.ua

Бійці батальйону "Нахтігаль" зі складу 14 полку Сил безпілотних систем опубліковали кадри взяття в полон солдатів окупаційної армії РФ на КПП "Суджа" у Курській області. 

Головні тези:

  • Українські військові оприлюднили кадри взяття у полон солдатів РФ на Курщині у матеріалі батальйону “Нахтігаль”.
  • Успішний прорив українських військових на територію Курської області став першим випадком вторгнення у РФ з часів Другої світової.
  • Просування ЗСУ територією Курської області допомагає послабити позиції кремлівського диктатора Путіна та підвищує бойовий дух українських військових.
  • Боротьба з окупаційною армією РФ підтримується союзниками США і Європи як шлях до прискорення завершення війни.
  • Успішні операції у Курщині підкреслюють необхідність продовження боротьби за територіальну цілісність України.

Що відомо про взяття у полон солдатів армії РФ на Курщині

Зазначається, що взяття у полон солдатів злочинної армії РФ на КПП “Суджа” у Курській області проводилось в рамках спільної операції з 80 окремою десантно-штурмовою бригадою.

Бійці також доповнили власне відео кадрами заяви керівника генштабу країни-агресорки Валерія Герасимова про нібито зупинення прориву ЗСУ на територію Курської області.

Діями підрозділів прикриття державного кордону спільно з прикордонниками та підрозділами посилення, ударами авіації, ракетних військ і вогнем артилерії просування противника вглиб території на курському напрямку зупинено, - брехливо заявив Герасимов.

Що відбувається у Курській області

За інформацією українського журналіста Андрія Цаплієнка, у російському місті Суджа на Курщині в оточення могли потрапити два батальйони військових злочинної армії РФ.

Повідомляють, що в Суджі буде нове поповнення обмінного фонду полонених. В оточення попали два батальйони ЗС РФ. Це 17 батальйон 488 полку та 31 батальйон 102 бригади російської армії, - підкреслює Цаплієнко.

Як зазначається у матеріалі видання Bloomberg, успішний прорив українських військових на територію Курської області став першим випадком вторгнення з часів Другої світової.

Підкреслюється, що наступ українських військових у Курській області застав російських військових зненацька і послабив позиції кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Просування ЗСУ територією Курської області і захоплення понад 10 населених пунктів виявив крихкість прикордонної служби РФ і підняв бойовий дух українських військових.

Для України це, найімовірніше, підкріпить аргументи Києва про те, що союзники США і Європи не повинні боятися загроз ескалації з боку Кремля, і що Україні слід дозволити вести боротьбу з Путіним будь-яким способом, який вона вважатиме за потрібне, щоб прискорити закінчення війни, - підкреслюється у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?