Українські військові взяли в полон окупанта РФ біля Кринок на лівобережжі Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові взяли в полон окупанта РФ біля Кринок на лівобережжі Херсонщини

Кринки

Силам оборони України вдалося взяти в полон російського військового в районі Кринок. Такий результат є рідкісним для даної ділянки фронту.

Головні тези:

  • Силам оборони України вдалося здійснити рідкісне для цієї ділянки фронту взяття в полон російського військовослужбовця.
  • Російські окупанти провели штурм позицій українських захисників на островах західніше від Кринок, але його було відбито.
  • Лівобережжя Херсонщини є активним напрямком дій окупаційної армії РФ, яка щодня намагається штурмувати українські позиції, але безуспішно.
  • Українські військові продовжують тримати оборону в зруйнованому селі Кринки, попри інтенсивні ворожі обстріли та авіаудари.
  • Полонений російський військовослужбовець може надати важливу інформацію про присутність російського контингенту на Дніпровському лівобережжі та інших напрямках.

ЗСУ взяли в полон російського військового біля Кринок

З початку доби 17 серпня російські окупанти провели один штурм позицій українських захисників на островах, які знаходяться на захід від Кринок Херсонської області.

Про це заявив спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Штурм йшов із напрямку Козачих Лагерів, він відбитий. І ось під час цього штурму в полон потрапив один російський військовослужбовець.

Дмитро Лиховій

Дмитро Лиховій

Спікер ОСУВ “Таврія”

За його словами, росіянин виявився солдатом 28-го мотострілецького полку 70-ї мотострілецької дивізії 18-ї загальновійськової армії РФ.

Це нечасте явище, коли саме на плацдармі на лівому березі Дніпра потрапляють у полон російські військові. Тому що там перебування наших підрозділів пов'язане з форсуванням Дніпра, але трапляється і так… Він поповнить обмінний фонд і надасть свідчення про російський контингент, у тому числі і на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Він уточнив, що переправити на правобережжя російського окупанта, якого захопили в полон, — складне завдання, оскільки човни українських захисників перебувають під постійними ударами дронів.

Що відбувається в районі Кринок на лівобережжі Херсонщини

За інформацією речника ОСУВ “Таврія” Дмитра Лиховія, російські окупанти майже повністю зруйнували Кринки на лівобережжі Херсонщини, однак українські військові продовжують тримати оборону в цьому районі. 

При цьому була врахована і обставина, що позиції українських сил у селі Кринки були зруйновані вщент, внаслідок інтенсивних, тривалих ворожих обстрілів й авіаударів. Саме село практично повністю знищене. Там немає змоги тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, і тому надалі українські захисники перебувають на інших визначених позиціях і плацдармах і також на лівому березі Дніпра.

Речник ОСУВ “Таврія” підкреслив, що у всій операційній зоні угруповання саме лівобережжя Херсонщини є найбільш активним напрямком, адже окупаційна армія РФ майже щодня проводить спроби штурмів тут.

Їх порівняно більше з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення в нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь три-чотири на добу, інколи два. Інколи може бути близько десятка… Це трохи менша інтенсивність, ніж була раніше, але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми тривають, однак вони залишаються безуспішними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?