Український корвет "Гетьман Іван Мазепа" проходить ходові випробування — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Український корвет "Гетьман Іван Мазепа" проходить ходові випробування — відео

ВМС ЗСУ
Корвет "Мазепа"

Військово-морські сили України показали, як проходить ходові випробування у морі багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" ВМС ЗСУ, який будується у Туреччині.

Головні тези:

  • Український корвет “Гетьман Іван Мазепа” успішно проходить ходові випробування у морі перед вступом до складу українського військового флоту у 2024 році.
  • Українська та турецька сторони тісно співпрацюють у сфері оборони, що сприяє розвитку військово-морських сил України.
  • Співпраця з Туреччиною передбачає не лише будівництво корветів, а й використання новітніх турецьких військових розробок, наприклад безпілотників “Байрактар”.
  • Перший український корвет класу ADA “Гетьман Іван Мазепа був спущений на воду у жовтні 2022 року на верфі RMK Marine у Туреччині.

Український корвет "Гетьман Іван Мазепа" проходить випробування

Під час цих випробувань команда корабля і суднобудівної компанії разом із підрядниками перевіряють роботу всіх систем корвета. Зокрема, як обладнання працює в різних режимах і навантаженнях.

Корвет повинен увійти до складу українського військового флоту у 2024 році.

У Туреччині будують українські корвети: що відомо

2 жовтня 2022 року у Туреччині на верфі RMK Marine спустили на воду перший український корвет класу ADA "Гетьман Іван Мазепа".

Перший корвет для ВМС ЗС України заклали у Туреччині у вересні 2021 року. Наприкінці грудня на суднобудівному підприємстві в Стамбулі почали збирати корпус корвета.

8 березня 2024 року президент Володимир Зеленський своїм указом присвоїв корвету класу "Ada" Військово-морських сил ЗСУ, який будується у Туреччині, ім′я гетьмана Івана Виговського.

За словами речника ВМС Дмитра Плетенчука, Військово-морські сили України тісно співпрацюють із Туреччиною в оборонній сфері.

Екіпаж для одного з цих кораблів уже проходить підготовку безвідносно того де і яку саме, для проходження подальшої служби на цих кораблях.

Також представник ВМС заявив, що українські воїни в бригаді морської авіації використовують й інші вироби турецького виробництва. Йдеться про безпілотники "Байрактар". Плетенчук додав, що Україна давно працює з Туреччиною, назвав цю співпрацю плідною і нагадав, що вона почалася ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?